Max Roach, legendă a jazz-ului mondial, a murit

Percuţionistul şi compozitorul american Max Roach, una dintre marile legende ale jazz-ului secolului al XX-lea, a murit la New York, la vârsta de 83 de ani, transmite AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Max Roach, legendă a jazz-ului mondial, a murit

Max Roach, legendă a jazz-ului mondial, a murit

Fiul unei cântăreţe de gospel, Max Roach a fost unul dintre artiştii cei mai inovatori ai generaţiei sale şi a impus curente muzicale precum be-bop şi hard-bop.

Maestru al improvizaţiei şi inovaţiei ritmice, Max Roach a cântat alături de mari muzicieni ai secolului al XX-lea, de la Sonny Rollins la Thelonious Monk şi Miles Davis.

În 1958, s-a angajat activ în apărarea drepturilor persoanelor de culoare din Statele Unite, lansând albume precum "We insist ! Freedom Now suite" (1960).

Roach a participat activ la politica anilor '60, alături de Martin Luther King şi Malcolm X. Max Roach a luat parte şi la curentul "free-jazz".

În 1995, Max Roach a fost inclus în Grammy Hall of Fame.

Roach suferea de cancer de câţiva ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici