Max von Sydow, starul filmului "Exorcistul", va juca în "Urzeala tronurilor" - FOTO, VIDEO

Actorul Max von Sydow, o legendă a cinematografiei europene şi americane, protagonist al unor filme celebre, precum "Exorcistul", "Cele trei zile ale condorului", "Conan Barbarul", "Dune", "Quo Vadis?" şi "Raport special", va juca în cel de-al şaselea sezon al serialului "Urzeala tronurilor".

284 afișări
Imaginea articolului Max von Sydow, starul filmului "Exorcistul", va juca în "Urzeala tronurilor" - FOTO, VIDEO

Max von Sydow (Imagine: Hepta)

Potrivit site-ului ew.com, actorul suedez va interpreta rolul Three-Eyed Raven, un personaj mistic, care a putut fi văzut - interpretat de un alt actor - într-o scurtă scenă din episodul final al celui de-al patrulea sezon al serialului "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", produs de HBO.

Vestea despre includerea lui Max von Sydow în distribuţia serialului "Urzeala tronurilor" vine la doar câteva zile după ce un alt actor european celebru a anunţat că s-a alăturat acestei producţii TV. Sâmbătă, Entertainment Weekly a anunţat că actorul britanic Ian McShane, starul serialului "Deadwood", va juca în următorul sezon din "Game of Thrones". În schimb, rolul pe care îl va interpreta Ian McShane nu a fost dezvăluit de producătorii serialului.

Potrivit presei americane, Max von Sydow şi Ian McShane vor interpreta în "Game of Thrones" roluri care se vor dovedi cruciale pentru evoluţia evenimentelor relatate în această superproducţie de televiziune.

"Urzeala tronurilor", care a primit recent 24 de nominalizări la premiile Primetime Emmy 2015, se află în prezent în producţie, cu cel de-al şaselea sezon, iar Max von Sydow a fost deja văzut pe platourile de filmare. Serialul va reveni pe micile ecrane în primăvara anului viitor, cu sezonul al şaselea, care va include 10 episoade. Săptămâna trecută, Michael Lombardo, directorul de programe al postului american, a dezvăluit faptul că HBO va produce cel puţin opt sezoane din acest serial de succes.

Carl Adolf "Max" von Sydow, născut pe 10 aprilie 1929, este un actor suedezo-francez, cu o filmografie bogată, care a jucat de-a lungul anilor în filme turnate în multe limbi, inclusiv suedeză, norvegiană, engleză, italiană, germană, daneză, franceză şi spaniolă. S-a remarcat în "Al şaptelea sigiliu" (1957) - primul dintre cele 11 filme în care a fost distribuit de Ingmar Bergman - şi a impresionat apoi în numeroase pelicule de succes, precum "Viaţa lui Iisus" (1965), "The Killer Memorandum" (1966), "Emigranţii" (1971), "Exorcistul" (1973), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Conan Barbarul" (1982), "Niciodată să nu spui niciodată" (1983) - un film din seria "James Bond" - "Dune" (1984), "Quo Vadis?" (1985), "Hannah şi surorile ei" (1986), "Pelle erobreren" (1987), "Revenire la viaţă" (1990), "Samson şi Dalila" (1996), "Raport special" (2002), "Inelul Nibelungilor" (2004), "Scafandrul şi fluturele" (2007), "Shutter Island" (2010) şi "Extrem de tare şi incredibil de aproape" (2012). Starul suedez va putea fi văzut şi în următorul film din seria "Războiul stelelor" - "Star Wars: Trezirea Forţei" - care va fi lansat pe marile ecrane la sfârşitul acestui an.

Max von Sydow, nominalizat de două ori la premiile Oscar pentru rolurile din "Pelle erebreren" şi "Extrem de tare şi incredibil de aproape", a fost recompensat cu Premiul Cultural din partea Fundaţiei Regale Suedeze în 1954, a devenit Comandor al Artelor şi Literelor în 2005 şi Cavaler al Legiunii de Onoare în 2012.

În acest an, "Urzeala tronurilor" a ajuns la 20 milioane de spectatori, în medie, pentru cel de-al cincilea sezon al său, care a primit 24 de nominalizări la premiile Primetime Emmy, inclusiv la categoria "cel mai bun serial - dramă".

Cel de-al cincilea sezon al celebrului serial produs de HBO, premiat cu Emmy, Globul de Aur şi Peabody, a debutat la postul de televiziune în aprilie şi s-a încheiat pe 14 iunie.

Încă de la lansare, "Urzeala tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai căutat produs de televiziune de pe motorul de căutare Google şi cel mai dezbătut serial pe conturile reţelei de socializare Facebook din Statele Unite.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Scriitorul George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi, inclusiv în română, şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici