Medicul lui Michael Jackson avea datorii mari

Conrad Murray acumulase datorii de 435.000 de dolari în ultimii doi ani, potrivit unor documente oficiale, înainte de a decide să renunţe la propriul cabinet medical şi de a începe să lucreze ca medic personal al cântăreţului Michael Jackson, de la care primea lunar 150.000 de dolari, potrivit CNN.

71 afișări
Imaginea articolului Medicul lui Michael Jackson avea datorii mari

Medicul lui Michael Jackson avea datorii mari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicul Conrad Murray se afla în cameră cu Michael Jackson în momentul morţii acestuia.

Înainte de a lucra pentru "Regele muzicii pop", Conrad Murray a lucrat în clinici din Nevada şi Texas, după ce a absolvit Meharry Medical College, o celebră universitate americană pentru studenţii de culoare din Nashville (Tennessee), în 1989. El a făcut practica şi rezidenţiatul în California.

La clinicile medicale din Houston şi Las Vegas, pacienţii săi au fost surprinşi să afle că va renunţa la funcţia sa pentru a lucra pentru Michael Jackson. Mulţi dintre foştii lui pacienţi au declarat pentru presa americană că îl vor susţine pe fostul lor medic, anchetat în prezent de poliţia americană în cazul decesului lui Jackson, fiind suspectat de omucidere.

Conrad Murray a avut probleme financiare care au devenit evidente la scurt timp după ce a absolvit facultatea de medicină.

Astfel, el a făcut apel la un articol din legislaţia americană pentru protejarea persoanelor împotriva falimentului, în 1992, şi a acumulat datorii în valoare de 44.663 de dolari în Arizona şi California, în perioada 1993 - 2003.

Medicul deţinea clinici medicale în Houston şi Las Vegas, fiind specializat în cardiologie şi medicină internă.

Problemele financiare ale doctorului Conrad Murray au continuat şi după deschiderea acelor clinici, deşi nimeni nu ar fi putut să bănuiască acest lucru, ţinând cont că avea o reşedinţă luxoasă, în valoare de 500.000 de dolari, în apropiere de Red Rock Country Club din Las Vegas.

Murray este acuzat de neachitarea unor facturi, a pensiei alimentare, a unor împrumuturi pentru studii şi a unor facturi pentru o serie de echipamente care i-au fost împrumutate.

Într-o declaraţie pe site-ul său, avocatul medicului Conrad Murray spune că acesta continuă să călătorească pentru a-şi vizita pacienţii din Houston. Cheltuielile pentru întreţinerea cabinetului său au depăşit toate veniturile pe care le-a obţinut pentru serviciile prestate, a explicat avocatul Ed Chernoff.

Murray a fost angajat de reprezentanţii companiei AEG Live pentru a lucra pentru Michael Jackson în timpul seriei de concerte "This Is It Tour", care urma să aibă loc la Londra, din 13 iulie, după ce cântăreţul american în vârstă de 50 de ani i-a cerut medicului să îl însoţească permanent.

Jackson şi Conrad Murray s-au cunoscut în Las Vegas, în 2006, când medicul l-a îngrijit pe unul dintre copiii starului, fiind recomandat de una dintre gărzile de corp ale acestuia.

"Doctorul Murray nu era numai un medic", a declarat Chernoff pentru CNN, la patru zile după moartea cântăreţului. "El a fost, înainte de toate, un prieten. Erau prieteni foarte buni. Michael Jackson l-a tratat ca pe un membru al familiei sale", a adăugat acesta.

Câţiva dintre membrii familiei Jackson l-au acuzat pe Conrad Murray de crimă. El a făcut deja subiectul a trei percheziţii ale poliţiei americane. Biroul din Houston al lui Murray a fost percheziţionat în urmă cu o săptămână, iar marţi, autorităţile au percheziţionat reşedinţa şi biroul din Los Angeles ale acestui medic. Poliţia americană nu a emis, deocamdată, nicio acuzaţie oficială pe numele doctorului Conrad Murray.

Percheziţia de marţi a avut loc la o zi după ce o sursă a confirmat pentru CNN faptul că Murray i-a administrat starului un medicament puternic, care, potrivit autorităţilor, i-a provocat acestuia moartea. Medicamentul, cunoscut sub numele de Diprivan sau Propofol, este un anestezic puternic, administrat de obicei doar în spitale.

Murray nu a vorbit niciodată în public după moartea lui Michael Jackson. Chernoff a declarat pentru CNN că Murray "nu a prescris şi nici administrat niciun medicament care l-ar fi ucis pe Michael Jackson". El a adăugat că Murray nu i-a prescris niciun sedativ puternic celebrului cântăreţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici