Medicul lui Michael Jackson va putea profesa în continuare în California

Medicul Conrad Murray, acuzat de omucidere în cazul Michael Jackson, va putea să îşi practice meseria în continuare în California, după ce un judecător din Los Angeles a respins cererea de anulare a permisului de liberă practică al acestuia.

54 afișări
Imaginea articolului Medicul lui Michael Jackson va putea profesa în continuare în California

Medicul lui Michael Jackson va putea profesa în continuare în California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Colegiul medicilor din California a cerut ca permisul de liberă practică al fostului medic al cântăreţului Michael Jackson să fie suspendat până la încheierea procesului în care acesta este implicat.

Michael Pastor, judecător la Curtea Superioară din Los Angeles, a declarat că nu dispune de autoritatea necesară pentru a lua o astfel de decizie şi a reamintit că medicul Murray şi-a văzut deja permisul de muncă restricţionat în urma unei precedente hotărâri judiciare.

Conrad Murray, în vârstă de 57 de ani, a fost acuzat că i-a administrat în mod abuziv regretatului "rege al muzicii pop" mai multe medicamente, dintre care puternicul anestezic propofol, care a cauzat moartea starului american la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, la Los Angeles. Conrad Murray este ultima persoană care l-a văzut în viaţă pe Michael Jackson.

Decizia care interzice medicului Conrad Murray să administreze anestezice, inclusiv propofol, a rămas în vigoare cel puţin până la o audiere preliminară, programată pe 23 august.

Avocaţii lui Murray au explicat faptul că interdicţia de practica medicina în California ar genera un adevărat efect de domino, iar interdicţii similare în statele Nevada şi Texas, unde Conrad Murray lucrează la câteva clinici, ar avea efecte "catastrofale pe plan financiar şi personal" pentru clientul lor.

Conrad Murray a susţinut întotdeauna că a administrat anestezicul propofol la cererea insistentă a lui Michael Jackson, care îl folosea ca somnifer.

Acuzaţia de "omor involuntar" ar putea să-i aducă, în cazul în care va fi găsit vinovat, o pedeapsă de patru ani de închisoare. Medicul american a pledat de fiecare dată nevinovat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici