Meduză cu 24 de ochi descoperită recent, înrudită cu cea mai veninoasă creatură marină din lume

O meduză cu 24 de ochi, care are o înţepătură periculoasă şi care a fost descoperită recent, este înrudită cu cea mai veninoasă creatură marină din lume.

920 afișări
Imaginea articolului Meduză cu 24 de ochi descoperită recent, înrudită cu cea mai veninoasă creatură marină din lume

Sursa foto: Twitter

Meduza nou descoperită face parte din aceeaşi familie cu cea mai veninoasă creatură marină din lume, au descoperit oamenii de ştiinţă.

Creatura necunoscută până acum, numită Tripedalia maipoensis, are o înţepătură extrem de periculoasă şi a fost descoperită într-un iaz din rezervaţia Mai Po din Hong Kong: https://twitter.com/newscientist/status/1651232377710997504?s=20

Are trei tentacule, un corp transparent şi un total de 24 de ochi separaţi în patru grupuri de câte 6. Toţi aceşti ochi îndeplinesc funcţii vitale diferite şi sunt localizaţi în interiorul organelor sale senzoriale, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Baptistă din Hong Kong (HKBU), citaţi de Mirror.

De asemenea, tentaculele lor au un capăt asemănător unei palete, ceea ce înseamnă că pot înota mai repede decât majoritatea celorlalte tipuri de meduze.

„Ruda” acestor meduze, meduza australiană box, este considerată a fi cel mai veninos animal marin din lume.

Deşi au fost găsite până acum doar în Mai Po, oamenii de ştiinţă cred că meduzele cu 24 de ochi ar putea trăi şi în apele din apropiere, de-a lungul râului Pearl.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici