Meirelles adaptează "Zadarnicele chinuri ale dragostei" de Shakespeare (Video)

Fernando Meirelles va realiza o adaptare cinematografică a comediei shakespeariene "Zadarnicele chinuri ale dragostei", după ce ultima sa producţie, "Orbirea", realizată după cartea cu acelaşi nume a lui José Saramago, laureat Nobel, a deschis Festivalul de Film de la Cannes.

78 afișări
Imaginea articolului Meirelles adaptează "Zadarnicele chinuri ale dragostei" de Shakespeare (Video)

Meirelles adaptează "Zadarnicele chinuri ale dragostei" de Shakespeare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meirelles, care în cursul acestei săptămâni a început filmările pentru serialul TV "Sound and Fury", despre criza unei companii de teatru specializată în montarea unor piese de Shakespeare, a anunţat că următorul său film va fi o adaptare a comediei "Zadarnicele chinuri ale dragostei"/"Love's Labour's Lost".

"Shakespeare creează dependenţă. Cu cât îl citeşti mai mult, cu atât simţi nevoia să citeşti mai mult. Fiecare rând are în el poezie, filosofie şi o înţelegere adâncă a naturii umane", a spus Meirelles.

Filmul se bazează pe o adaptare braziliană a comediei "Zadarnicele chinuri ale dragostei", realizată de Jorge Furtado, care va semna şi scenariul noii producţii.

Filmările la noua producţie vor începe anul viitor şi se vor desfăşura în New York şi Londra.

Personajul central din film va fi un băiat din Brazilia care primeşte o bursă pentru a-l studia pe Shakespare în afara graniţelor ţării şi care se îndrăgosteşte de o studentă arabă.

"Este o comedie romantică, mai mult despre actori decât despre scenariu, dar care va avea pasaje minunate din Shakespreare inserate", a declarat Meirelles, care şi-a făcut intrarea pe scena internaţională în 2002 cu "Oraşul zeilor", un film de patru ori nominalizat la Oscar, o saga a violenţei petrecută în suburbiile din Rio de Janeiro.

Meirelles, în vârstă de 52 de ani, a declarat că doreşte să abordeze subiecte mai puţin încărcate pentru a contrabalansa tematica tumultoasă a ultimelor sale producţii, printre care se numără "Prietenie absolută/ The Constant Gardener", un film despre itinerariul unui soţ care încearcă să afle cine este criminalul care i-a ucis soţia, sau "Orbirea", o adaptare în limba engleză a romanului lui Saramago despre o epidemie de orbire care pune stăpânire peste o ţară fictivă.

Cel din urmă a deschis anul acesta Festivalul de Film de la Cannes şi va avea premiera internaţională în septembrie.

José Saramago - scriitorul portughez căruia i s-a decernat premiul Nobel pentru literatură în 1998 şi autorul romanelor "Memorialul mânăstirii", "Eseu despre Orbire", "Pluta de piatră", "Peştera" - a plâns după ce a văzut filmul realizat după romanul său de Meirelles.

"Spre surpriza mea, Saramago s-a emoţionat şi mi-a spus că a fost la fel de fericit când a văzut filmul ca atunci când a terminat de scris cartea. A fost cel mai frumos cadou pe care l-am putut primi", a spus Meirelles.

"Orbirea" este o coproducţie canadiano-braziliană-japoneză, care o are în rol principal pe actriţa americană Julianne Moore.

În afara orbirii fizice, orbirea este o afecţiune psihologică care poate infecta nu numai oameni, ci chiar ţări şi civilizaţii, a spus regizorul explicând tema principală a filmului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici