Mel Gibson, în primul său rol important pe marile ecrane din ultimii şase ani

Actorul Mel Gibson, care în ultimii ani a preferat locul din spatele camerei de filmat, va reveni la meseria de "simplu actor", cu primul rol important din ultimii şase ani, în lungmetrajul "Edge of Darkness", în regia lui Martin Campbell, informează variety.com.

24 afișări
Imaginea articolului Mel Gibson, în primul său rol important pe marile ecrane din ultimii şase ani

Mel Gibson, în primul său rol important pe marile ecrane din ultimii şase ani

Martin Campbell, autorul filmului "Casino Royale", va regiza lungmetrajul care este o adaptare a unei miniserii realizate tot de el, produsă de postul de televiziune BBC în 1985.

Scenariul filmului va fi semnat de William Monahan, recompensat cu un premiu Oscar pentru filmul "Cârtiţa", în regia lui Martin Scorsese.

Potrivit sursei citate, filmările vor începe în august, la Boston.

Gibson va juca rolul unui poliţist a cărui fiică, activistă pentru drepturile omului, este ucisă. Poliţistul va începe o anchetă care va duce la descoperirea unui sistem corupt care a provocat moartea fiicei sale.

Acesta este primul rol major al lui Mel Gibson într-un film care nu este regizat de el, de la "Semne" (2002), în regia lui M. Night Shyamalan, unde a apărut alături de Joaquin Phoenix, şi "Am fost cândva soldaţi... şi tineri" (2002).

Gibson, recompensat cu premiul Oscar pentru filmul "Braveheart - Inimă neînfricată" (1995), a declarat în 2006 că se gândeşte să renunţe la actorie pentru că preferă munca de regizor: "Regia este ceea ce îmi place să fac acum. Nu mai vreau să fiu star de cinema".

În ultimii trei ani, Gibson, în vârstă de 52 de ani, a lansat ca regizor două superproducţii de succes, care au fost şi foarte controversate. Prima a fost "Patimile lui Hristos" (2004), produsă de compania lui Gibson, "Icon Productions". Filmul a avut încasări de peste 600 de milioane de dolari din vânzarea biletelor şi alte 200 de milioane din vânzările de DVD-uri, devenind producţia independentă cu cele mai mari încasări din istorie.

Al doilea a fost "Apocalypto" (2006), o dramă violentă despre declinul civilizaţiei Maya, care a avut parte de critici excelente datorită imaginilor "care îţi taie răsuflarea" şi a "frumuseţii sale tulburătoare", dar a fost şi contestat de urmaşii mayaşilor. Activişti din Guatemala, odată parte a imperiului mayaş, au fost de părere că filmul nu este realist şi că mayaşii au fost prezentaţi ca nişte sălbatici. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici