Membrii trupei The Prodigy s-au plictisit să lanseze albume - VIDEO

Membrii formaţiei The Prodigy au declarat că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, şi că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri, potrivit nme.com.

244 afișări
Imaginea articolului Membrii trupei The Prodigy s-au plictisit să lanseze albume - VIDEO

Membrii trupei The Prodigy s-au plictisit să lanseze albume (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

Formaţia britanică The Prodigy a lansat în luna martie cel de-a şaselea album de studio, "The Day is My Enemy", ale cărui înregistrări s-au desfăşurat pe parcursul a patru ani. În ciuda succesului pe care încă îl înregistrează, după 25 de ani de carieră, cei trei britanici iau în calcul pentru prima dată varianta retragerii.

"Vrem să ajungem la momentul în care să lansăm EP-uri în loc de albume. Nu ne deranjează LP-urile, dar mă plictisesc îngrozitor. Întregul proces este prea lung", a declarat compozitorul Liam Howlett, într-un interviu acordat nme.com.

"Dacă am scrie câteva de EP-uri, le-am putea lansa mult mai rapid şi asta este mai bine pentru toată lumea. Timpurile s-au schimbat", a adăugat Liam Howlett, fiind aprobat de colegul său de trupă Maxim. Acesta din urmă a afirmat: "Lucrul pentru câte un album ne ia cam cinci ani. Fanii sunt înfometaţi, noi suntem înfometaţi după muzică şi este bine pentru inspiraţie ca muzica să circule".

Liam Howlett a mai spus că grupul lucrează deja la noi compoziţii: "Tot timpul scriu noi beat-uri. Dacă am puţin timp, notez câte ceva, dar încă nu am terminat o piesă".

De cealaltă parte, solistul Keith Flint declara în urmă cu câteva săptămâni că întrevede un final al trupei, "şi asta curând". "Se va sfârşi înainte să ne dorim noi asta, din cauza realităţilor vremii", a mai spus Flint.

The Prodigy a fost înfiinţată în 1990, iar primul album, "Experience", a fost lansat în 1992, fiind urmat de "Music for the Jilted Generation" (1994), "The Fat of the Land" (1997), "Always Outnumbered, Never Outgunned" (2004), "Invaders Must Die" (2009) şi "The Day Is My Enemy" (2015).

Printre piesele care au adus faimă grupului se numără "Voodoo People", "No good", "Firestarter", "Breathe" şi "Smack My Bitch Up".

Cel mai recent concert al formaţiei The Prodigy în România a avut loc în cadrul festivalului Electric Castle, pe 28 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici