Merriam-Webster, cel mai credibil dicţionar american, a anunţat cuvântul anului 2019

"Ei", un termen comun, dar din ce în ce mai puternic şi foarte folosit, referitor la persoanele care nu se identifică nici cu sexul masculin, nici cu cel feminin, a fost declarat cuvântul anului de Merriam-Webster, cel mai credibil dicţionar american, potrivit Business Insider.

404 afișări
Imaginea articolului Merriam-Webster, cel mai credibil dicţionar american, a anunţat cuvântul anului 2019

"Ei/Ele" cuvântul anului 2019. Sursa FOTO: Profimedia Images

Experţii de la Merriam-Webster au declarat pronumele personal "ei" cuvântul anului, pe baza creşterii cu 313 la sută a căutărilor pe site din 2019, comparativ cu 2018.

"Ei/ Ele (they)" este recunoscut drept pronume singular non-binar, după ce utilizarea lui a devenit populară în rândul celor care nu se identifică nici cu persoanele de sex feminin, nici cu cele de sex masculin. Cu toate acestea, adaptarea pronumelui "ei/ ele (they)" a generat criticile celor care susţin că este "incorectă din punct de vedere gramatical".

"Trebuie să spun că este surprinzător pentru mine", a declarat Peter Sokolowski, lexicograf şi redactor Merriam-Webster, înaintea anunţului făcut marţi.

"Este un cuvânt pe care îl ştim şi îl iubim cu toţii. Atâţia oameni foloseau dintotdeauna acest cuvânt", a adăugat el.

Sokolowski şi echipa sa monitorizează vârfurile în căutări, iar "ei/ ele" a început să crească la începutul lunii ianuarie a anului trecut, odată cu apariţia modelului Oslo Grace pe marile podiumuri de modă. Pronumele "they" a ajuns să fie discutat şi la Hollywood, după ce cântăreţul britanic Sam Smith a anunţat că se declară oficial non-binar, explicând că nu se simte "nici bărbat, nici femeie, ci undeva între".

Lexicografi şi lingvişti sprijină iniţiativa de a utiliza pronumele "they" la singular. American Dialect Society a ales pronumele "it" drept cuvântul anului 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici