Metallica a înregistrat un album de studio alături de Lou Reed

Trupa americană Metallica a anunţat pe site-ul ei, miercuri, că a finalizat înregistrările pentru un nou album de studio, care reprezintă o colaborare cu muzicianul şi compozitorul Lou Reed, fostul lider al trupei The Velvet Underground, informează nme.com.

142 afișări
Imaginea articolului Metallica a înregistrat un album de studio alături de Lou Reed

Metallica a înregistrat un album de studio alături de Lou Reed (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupa Metallica anunţase la începutul acestui an că sesiunile de înregistrări la care a participat în ultimele luni nu reprezintă "un proiect 100% Metallica".

"Suntem mai mult decât mândri să anunţăm că tocmai am finalizat înregistrările pentru un album intergral, care reprezintă o colaborare cu nimeni altul decât legendarul Lou Reed", se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul oficial al trupei Metallica (www.metallica.com).

"De când am avut plăcerea să cântăm alături de Lou la Madison Square Garden, în octombrie 2009, ne-am tot gândit la ideea de a face un disc împreună şi am lucrat într-adevăr la acest proiect în studioul nostru în ultimele luni. În această perioadă am înregistrat 10 piese, dar deocamdată nu ştim când veţi putea să le ascultaţi. Însă suntem foarte fericiţi să vă anunţăm că înregistrările au fost finalizate săptămâna trecută", se precizează în acelaşi comunicat.

Trupa americană nu a dat deocamdată informaţii nici privind formatul în care va fi lansat noul album.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului trash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor. Trupa a susţinut trei concerte în România, dintre care cel mai recent în vara anului trecut, în cadrul Festivalului Sonisphere.

Lou Reed, născut pe 2 martie 1942, este fostul chitarist, solist şi compozitor al trupei The Velvet Underground cu care a cântat în anii '60 şi '70. În 1971 a decis să urmeze o carieră solo, iar în anul următor a lansat "Walk on a Wild Side", probabil cea mai de succes piesă a lui. Cu un stil de interpretare care combină mai multe genuri muzicale, Lou Reed este considerat unul dintre pionierii muzicii rock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici