Metro Goldwyn Mayer ar putea ajunge la indieni

Grupul indian Reliance Entertainment ar putea face o ofertă pentru achiziţia celebrelor studiouri de cinema americane Metro Goldwyn Mayer (MGM), care au fost scoase la vânzare pe 13 noiembrie 2009, potrivit ediţiei electronice a cotidianului The Economic Times.

19 afișări
Imaginea articolului Metro Goldwyn Mayer ar putea ajunge la indieni

Metro Goldwyn Mayer ar putea ajunge la indieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit The Economic Times, care citează o sursă apropiată MGM, grupul Reliance ar putea fi inclus pe lista potenţialilor cumpărători, care cuprinde deja circa 12 companii.

Reliance Entertainment este o divizie a consorţiului Reliance - deţinut de miliardarul indian Anil Ambani -, care a investit capital şi în studiourile DreamWorks ale lui Steven Spielberg. Potrivit The Economic Times, compania încearcă să îşi crească prezenţa pe piaţa divertismentului de la Hollywood.

MGM a lansat anul acesta un singur film, un remake al producţiei "Fame", care a avut încasări de numai 22 de milioane de dolari în Statele Unite ale Americii. Totodată, compania este cofinanţator, alături de Warner Bros., al seriei "Hobbit", filmările pentru această producţie urmând să înceapă anul acesta, în Noua Zeelandă.

Vânzarea proprietăţilor MGM, printre care arhiva sa de 4.000 de filme, logoul ei, operaţiunile studioului United Artists, drepturile pentru francizele "James Bond" şi "Pantera Roz" şi jumătate din drepturile pentru filmele din franciza "Hobbit" ar putea genera venituri între 1,5 şi 2 miliarde de dolari.

Potrivit speculaţiilor de pe piaţa americană, Time Warner ar fi interesat de achiziţia MGM, având şi capacitatea financiară de a încheia această tranzacţie, după ce a încasat nouă miliarde de dolari din separarea diviziei sale de televiziune prin cablu. Printre ceilalţi posibili cumpărători ai companiei se numără News Corp., Lionsgate şi Liberty Media. Pe de altă parte, potrivit presei americane, News Corp. ar fi abandonat intenţiile de a achiziţiona MGM din cauza restricţiilor privind valoarea tranzacţiei, care nu ar putea fi făcută publică.

Studiourile MGM au datorii de 3,7 miliarde de dolari către Sony şi de 250 de milioane de dolari către diferiţi creditori.

MGM este controlat de Providence Equity Partners, în timp ce acţionarii minoritari Comcast şi Sony au participaţii de câte 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici