Michael Caine: Heath Ledger îl întrece pe Jack Nicholson în rolul The Joker

Actorul britanic Michael Caine a declarat, într-un interviu, că regretatul actor australian Heath Ledger a fost atât de înfricoşător în rolul The Joker, din filmul "The Dark Knight", încât i s-a tăiat respiraţia, potrivit Corriere della Sera.

77 afișări
Imaginea articolului Michael Caine: Heath Ledger îl întrece pe Jack Nicholson în rolul The Joker

Michael Caine: Heath Ledger îl întrece pe Jack Nicholson în rolul The Joker

Caine a declarat: "Dacă te gândeşti la Nicholson în rolul Joker poţi fi convins că nimeni nu îl poate întrece, însă Ledger a fost terifiant. Prima dată când l-am întâlnit la probe, a urcat cu mine în lift pentru a ajunge la apartamentul lui Batman şi mi-a venit să urlu".

Caine, care în seria "Batman" joacă rolul majordomului omului-liliac a spus că l-a cunoscut pe Ledger abia la filmările la acest lungmetraj şi că "l-a impresionat atât de tare încât a uitat să mai respire".

Regretatul actor Heath Ledger a stârnit deja multă vâlvă cu rolul său The Joker din filmul regizat de Christopher Nolan "The Dark Knight", iar unii cred că partitura i-ar putea aduce acestuia un Oscar.

Una dintre puţinele persoane care a vorbit clar despre acest rol este regizorul Christopher Nolan, care a descris interpretarea lui Heath drept "simbolică". Nolan a declarat pentru New York Times că s-a simţit "extrem de responsabil" să facă un film care să onoreze interpretarea "înfricoşătoare, uimitoare" a lui Heath, o adevărată inspiraţie în ceea ce priveşte rolul The Joker. "Este uimitor, este simbolic", a spus Nolan. "Va face praf publicul", a adăugat acesta.

Heath Ledger a murit pe 22 ianuarie, la vârsta de 28 de ani. Medicii legişti au stabilit că moartea actorului a survenit accidental, "din cauza unei intoxicaţii acute provocate de efectele combinate" a şase medicamente, antidepresive, analgezice şi anxiolitice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici