Michael Douglas a câştigat procesul cu fosta soţie privind încasările din "Wall Street 2"

Actorul american Michael Douglas a câştigat procesul intentat de fosta lui soţie, Diandra, care îi cerea 50% din banii primiţi de el pentru rolul din filmul "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule", lansat în toamna lui 2010.

388 afișări
Imaginea articolului Michael Douglas a câştigat procesul cu fosta soţie privind încasările din "Wall Street 2"

Michael Douglas a câştigat procesul cu fosta soţie privind încasările din "Wall Street 2" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un judecător de la o instanţă din Manhattan a decis, joi, să respingă cererea de redeschidere a unui proces în New York, depusă de Diandra Douglas în vederea obţinerii a 50% din banii pe care fostul ei soţ i-a încasat din continuarea filmului "Wall Street", motivând că doar instanţa din California - unde a fost pronunţat divorţul celor doi, în 2000 - poate decide asupra acestei dispute financiare. Aceeaşi decizie a fost luată de acest judecător în noiembrie 2010, însă Diandra Douglas ceruse o reanalizare a cazului, informează accesshollywood.com.

În august 2010, Diandra Douglas a cerut în justiţie 50% din toate veniturile obţinute de fostul ei soţ pentru rolul din acest film, în care Michael Douglas a reluat rolul magnatului veros din lumea finanţelor Gordon Gekko.

Avocaţii actorului - care în acea perioadă fusese diagnosticat cu cancer la gât - au declarat atunci că Diandra Douglas are dreptul să solicite doar jumătate din încasările primite de Michael Douglas pentru rolul din filmul original, lansat în 1987, şi pentru rolurile din alte filme în care acesta a jucat înainte de separarea de fosta soţie, în 1995.

Diandra Douglas a anunţat deja că va face apel la o instanţă superioară. Avocatul lui Michael Douglas, Marilyn Chinitz, a spus însă că speră ca decizia de joi să fie ultima în acest caz.

Potrivit înţelegerii încheiate în urma divorţului, Diandra Douglas trebuie să primească o parte din încasările rezultate din continuările unor proiecte cinematografice la care actorul a colaborat în timpul căsătoriei cu aceasta. Diandra Douglas spune că acest lucru include şi continuarea filmului "Wall Street", regizat de Oliver Stone, care a avut încasări de peste 100 de milioane de dolari de când a fost lansat, în septembrie 2010. Avocaţii actorului spun însă că această continuare nu era în lucru când cei doi s-au despărţit şi precizează, totodată, că acesta nu deţine drepturile de autor asupra personajului Gordon Gekko. "Nu poţi să oferi ceva care nu există în contract", spun avocaţii.

Diandra Douglas a primit deja, după divorţ, peste 6,3 milioane de dolari, reprezentând redevenţe şi sume provenind din vânzările de DVD-uri cu filmele fostului ei soţ.

Michael Douglas, în vârstă de 66 de ani, a divorţat de Diandra în anul 2000, după o căsnicie care a durat 23 de ani. Cei doi au împreună un fiu, Cameron, în vârstă de 32 de ani. Michael Douglas s-a căsătorit în 2002 cu actriţa galeză Catherine Zeta-Jones, cu care are doi copii.

În ianuarie anul acesta, Michael Douglas a anunţat într-un interviu televizat, acordat postului american NBC, că a învins cancerul de gât cu care a fost diagnosticat în august 2010. Starul american a precizat însă că trebuie să facă teste în fiecare lună, pentru a se asigura că vindecarea sa este completă.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul "Wall Street". Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum "Idilă pentru o piatră preţioasă" şi "Wonder Boys", însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Străzile din San Francisco", difuzat de postul ABC între anii 1972 - 1976.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici