Michael Douglas, într-o vizită surpriză la Havana

Actorul american Michael Douglas s-a plimbat, marţi, pe străzile din partea veche a oraşului Havana, la doar câteva zile după ce colegul şi compatriotul său Sean Penn a sosit şi el în Cuba.

24 afișări
Imaginea articolului Michael Douglas, într-o vizită surpriză la Havana

Michael Douglas, într-o vizită surpriză la Havana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Douglas, în vârstă de 65 de ani, s-a plimbat timp de aproximativ două ore pe străzile din partea veche a oraşului Havana şi a vizitat un celebru comerciant de trabucuri, a relatat un fotograf prezent la faţa locului.

Actorul american a vizitat şi celebrele baruri Floridita şi Bodeguita del Medio, în care scriitorul american Ernst Hemingway (1898 - 1961) obişnuia să îşi petreacă timpul liber, potrivit unor angajaţi ai celor două localuri.

"Michael Douglas a venit aici (în barul Floridita - n.r.) duminică. Sean Penn a venit şi el în acea zi, dar după Michael Douglas", a precizat un angajat al acestui bar.

Sosit la Havana weekend-ul trecut, Sean Penn, în vârstă de 48 de ani, a vizitat, duminică, Isla de la Juventud împreună cu câţiva artişti cubanezi, potrivit presei locale, care nu a oferit însă nicio informaţie despre programul viitor al starului american.

Actorul şi activistul american speră să se întâlnească şi să discute cu "Părintele Revoluţiei Cubaneze", Fidel Castro, în vârstă de 83 de ani, pentru a scrie un articol pentru revista Vanity Fair, în legătură cu impactul avut până în prezent asupra acestei insule din Caraibe de alegerea lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Sean Penn s-a întâlnit deja cu actualul preşedinte Raul Castro, în timpul unei vizite pe care a făcut-o în Cuba în 2008.

Statele Unite impun de 47 de ani un embargo foarte controversat privind Cuba, interzicând în special vizitele turiştilor americani pe această insulă din Caraibe. Americanii pot să viziteze Cuba doar în scopuri umanitare, religioase sau sportive.

Michael Douglas a câştigat un premiu Oscar, în 1987, pentru rolul său din filmul "Wall Street". El a jucat în filme cu teme variate, precum "Atracţie fatală", "Trafic" şi "Doar tu şi eu. Al treilea e în plus".

Sean Penn, în vârstă de 48 de ani, are în spate o longevivă carieră şi a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Mystic River", în 2003. El a debutat, de asemenea, ca regizor, în 2007, cu drama "Into the Wild", foarte apreciată de critici. El a câştigat un al doilea premiu Oscar din carieră pentru interpretarea memorabilă a politicianului Harvey Milk, care a militat pentru drepturile minorităţii homosexuale, din filmul "Milk - Preţul curajului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici