Mick Jagger a înfiinţat o bursă în memoria fostei sale iubite, L'Wren Scott, care s-a sinucis

Rockerul Mick Jagger a înfiinţat o bursă de studiu dedicată domeniului modei, în memoria fostei sale iubite, designerul L'Wren Scott, care s-a sinucis în martie 2014, potrivit eonline.com.

192 afișări
Imaginea articolului Mick Jagger a înfiinţat o bursă în memoria fostei sale iubite, L'Wren Scott, care s-a sinucis

Mick Jagger (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programul de studii prevede acordarea de burse pe o perioadă de trei ani pentru studenţi de la şcoala de artă Central Saint Martins din cadrul Universităţii de Artă din Londra şi va debuta în luna octombrie. Studenţii care vor obţine bursele vor primi bani pentru plata cursurilor şi pentru cheltuielile de întreţinere.

"Sunt foarte recunoscător să primesc acest pachet de burse extrem de generos oferit de Mick Jagger în numele lui L'Wren Scott", a declarat Fabio Piras, director în cadrul şcolii londoneze.

"Studenţii noştri sacrifică multe pentru a putea urma aceste cursuri şi muncesc foarte multe când sunt aici. Sunt mându de faptul că aceste cursuri continuă să fie recunoscute ca având o contribuţie majoră la viitorul industriei modei la nivel mondial", a mai spus Piras.

Moartea creatoarei de modă L'Wren Scott a şocat, anul trecut, lumea modei, dar mai ales pe Mick Jagger, în vârstă de 71 de ani.

"Mă lupt încă să înţeleg cum a putut iubita mea şi cea mai bună prietenă să-şi ia viaţa astfel", a declarat Jagger în martie 2014. "Am petrecut mulţi ani minunaţi împeună şi am avut o viaţă extraordinară amândoi", a mai spus solistul trupei Rolling Stones.

L'Wren Scott s-a sinucis în martie 2014, prin spânzurare, în apartamentul său din New York, la vârsta de 49 de ani.

L'Wren Scott., al cărei nume real, Luann Bambrough, a fost ales de părinţii ei adoptivi, o familie mormonă din statul Utah, a părăsit statul natal şi a devenit model la Paris. S-a mutat apoi la Los Angeles, unde a devenit un designer de renume, ale cărei creaţii vestimentare erau purtate de Madonna, Nicole Kidman, Oprah Winfrey şi Penelope Cruz. Începând din 2001, ea avea o relaţie cu Mick Jagger, alături de care apărea adeseori la diverse evenimente mondene.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra, în 1962, este una dintre cele mai renumite formaţii rock din lume. Trupa este formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

În 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi în România, în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici