Mihaela Rădulescu scapă de urmărire penală în cazul incidentului cu ziariştii de la Libertatea

Parchetul a închis dosarul privind incidentul din luna martie dintre vedeta Mihaela Rădulescu Schwartzenberg şi doi angajaţi ai ziarului "Libertatea", procurorii dispunând neînceperea urmăririi penale în acest caz.

244 afișări
Imaginea articolului Mihaela Rădulescu scapă de urmărire penală în cazul incidentului cu ziariştii de la Libertatea

Mihaela Rădulescu scapă de urmărire penală în cazul incidentului cu ziariştii de la Libertatea (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, afirma la momentul incidentului, că poliţiştii bucureşteni s-au autosesizat în cazul Mihaelei Rădulescu, aceasta fiind cercetată pentru furt calificat după ce a luat un rucsac şi alte bunuri din maşina cotidianului "Libertatea". De asemenea, cei doi angajaţi ai cotidianului "Libertatea" sunt cercetaţi de poliţişti pentru loviri şi alte violenţe, după ce Mihaela Rădulescu a declarat că cei doi au lovit-o cu maşina.

În 13 martie, în jurul orei 21.50, Poliţia a fost anunţată că Mihaela Rădulescu a fost implicată într-un conflict cu angajaţi ai cotidianului "Libertatea", în parcarea Rin Grand Hotel. Mihaela Rădulescu a acuzat un fotoreporter că i-a făcut fotografii şi i-a încălcat dreptul la imagine, iar pe şofer că a urmărit-o cu maşina prin parcarea hotelului, a precizat Ciocan.

În timpul scandalului, pentru că fotoreporterul a continuat să îi facă fotografii, Mihaela Rădulescu ar fi luat din maşina ziarului "Libertatea" un rucsac în care erau aparatul de fotografiat şi alte bunuri. Totodată, şoferului i-ar fi luat cheile maşinii, o legitimaţie şi cartela de acces în parcarea hotelului.

După venirea poliţiei, Mihaela Rădulescu le-a înapoiat obiectele şi documentele luate din maşină.

Procurorii arată în rezoluţia dată în 9 noiembrie în cazul vedetei ,că aceasta nu a luat rucsacul şi cheia autoturismului ziarului "Libertatea" pentru a şi le însuşi pe nedrept, ci pentru a afla identitatea fotoreporterului şi pentru a îi opri pe urmăritori.

Potrivit documentului citat, dat joi publicităţii de Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, în 9 noiembrie, procurorii bucureşteni au decis neînceperea urmăririi penale (NUP) faţă de vedeta Mihaela Rădulescu Schwartzenberg, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, furt calificat, tîlhărie şi distrugere, faţă de Alexandru Sagaidac, şofer al ziarului Libertatea, pentru lovire sau alte violenţe şi faţă de fotoreporterul aceleiaşi publicaţii, Dumitru Angelescu, pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă.

Faţă de acuzaţiile aduse de Mihaela Schwartzenberg celor doi angajaţi ai cotidianului amintit, procurorii arată că fotografierea sa, chiar dacă şi-a exprimat dorinţa de a nu fi fotografiată, nu constituie o faptă care intră în sfera de protecţie a legii penale.

În altă ordine de idei, se arată în rezoluţia procurorilor, fotografierea acesteia, datorită împrejurărilor în care s-a produs, din punctul de vedere al locului executării fotografiilor, fiind o parcare, viteza de rulare a autoturismului, care era una redusă, nu a fost de natură a-i pune în pericol viaţa, nefiind astfel îndeplinită urmarea socialmente periculoasă cerută pentru existenţa infracţiunii de vătămare corporală gravă.

"Mai mult, susţinerea Mihaela Schwartzenberg că şoferul Alexandru Sagaidac ar fi urmărit să o lovească, folosindu-se de autoturism, nu se coroborează cu niciun mijloc de probă", mai notează anchetatorii în documentul citat.

Referitor la acuzaţiile aduse Mihaelei Rădulescu de şoferul ziarului Libertatea, procurorii arată că "nu se poate reţine în sarcina acesteia săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi respectiv de distrugere, pentru că, pe de o parte, afirmaţia şoferului potrivit căreia zgârietura de la degetul mare al mâinii drepte ar fi fost produsă de către Mihaela Schwartzenberg, în momentul în care aceasta i-a scos cheile din contactul autoturismului nu se coroborează cu niciun alt mijloc de probă, iar pe de altă parte, declaraţia şoferului potrivit căreia Mihaela Schwartzenberg i-a distrus legitimaţia de serviciu nu se coroborează cu niciun alt mijloc de probă, motiv pentru care nu se poate stabili dacă ruperea respectivei legitimaţii de serviciu, este urmarea unei fapte de distrugere".

"Cu privire la sustragerea de către Mihaela Schwartzenberg a cheilor din contactul autoturismului Libertatea - ocazie cu care Alexandru Sagaidac a fost zgâriat la degetul mare de la mâna dreaptă - s-a stabilit că Mihaela Schwartzenberg nu a luat cheile din contactul autoturismului în scopul de a şi le însuşi pe nedrept, ci pentru a-l determina pe şofer să nu părăsească locul incidentului, acesta efectuând manevre din care rezulta intenţia sa de a pleca", mai notează procurorii în rezoluţie.

Faţă de acuzaţiile aduse de fotoreporterul Libertatea procurorii notează că nu se poate reţine în sarcina Mihaela Schwartzenberg comiterea infracţiunii de "furt", în dauna fotoreporterului, deoarece scoaterea rucsacului, cu accesorii foto, din posesia acestuia nu s-a făcut în scopul însuşirii, ci în scopul aflării identităţii posesorului. Referitor la infracţiunea de "distrugere, reclamată de fotoreporterul Libertatea, acesta nu a arătat nici în plângere şi nici în declaraţiile ulterioare pe care le-a dat în faţa organelor de cercetare penală care bun al său a fost distrus de Mihaela Schwartzenberg.

Parchetul arată că, în seara de 13 martie, şoferul Alexandru Sagaidac şi Dumitru Angelescu, fotoreporter al ziarului Libertatea, s-au deplasat cu o Dacia Logan cu scopul de a o fotografia pe Mihaela Schwartzenberg, despre care aveau informaţii că în acea seară l-ar vizita pe colegul ei, Daniel Oţil.

În acest scop, cei doi, au parcat autoturismul în spatele hotelului Rin Grand, iar în jurul orelor 22.00 au văzut-o pe Mihaela Schwartzenberg intrând în parcare la volanul autoturismului marca Volkswagen Touareg.

Deoarece aceasta a trecut pe lângă autoturismul în care se aflau cei doi, aceştia au pornit cu maşina în urmărirea ei, dar, după numai câţiva metri, Mihaela Schwartzenberg făcut o manevră de întoarcere, moment în care cele două maşini au ajuns faţă în faţă.

Atunci fotoreporterul de la Libertatea a coborât şi a început să o fotografieze pe vedeta de televiziune. Aceasta, deranjată de faptul că i se făceau fotografii, a coborât la rândul ei din maşină şi i-a cerut fotoreporterului să înceteze să o mai fotografieze, îndreptându-se totodată spre acesta.

Fotoreporterul a continuat să o fotografieze, iar când a văzut că Mihaela Schwartzenberg, foarte nervoasă, se îndrepta spre el, a fugit înspre blocurile care se aflau în imediata apropiere.

Atunci Mihaela Schwartzenberg, după ce l-a urmărit câţiva paşi pe fotoreporter, s-a întors spre autoturismul din care ieşise acesta şi a luat cheile maşinii ziarului Libertatea precum şi rucsacul fotoreportului, bunuri predate apoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici