Mihai Mălaimare Jr., premiat de Societatea criticilor de film din Boston

Mihai Mălaimare Jr. a primit, duminică, premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul "The Master", în regia lui Paul Thomas Anderson, informează site-ul oficial al organizaţiei de critici.

742 afișări
Imaginea articolului Mihai Mălaimare Jr., premiat de Societatea criticilor de film din Boston

Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr., premiat de Societatea criticilor de film din Boston (Imagine: www.mihai-malaimare-jr.allby.ro)

Lungmetrajul "The Master", regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină - distincţie acordată ex-aequo lui Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman.

"The Master" este primul film din ultimii cinci ani al regizorului şi scenaristului Paul Thomas Anderson. Pelicula prezintă un studiu de personaj - un veteran din Marina americană cu un comportament violent -, dar şi un portret al Americii de după cel de-Al Doilea Război Mondial. S-a spus că ar fi inspirată de cultul scientologic şi, într-adevăr, aproape toate personajele sunt implicate cumva într-un cult controversat, dar nu este vorba despre o analiză a acestei mediatizate religii.

Mihai Mălaimare Jr. a fost, de asemenea, nominalizat la categoria "cea mai bună imagine", pentru filmul "The Master", la prestigioasele Satellite Awards, care vor fi decernate pe 16 decembrie.

Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinereţe fără tinereţe" şi "Tetro".

Premiile Boston Society of Film Critics au fost acordate în timpul unei gale care a avut loc duminică.

La aceeaşi gală, premiul pentru cel mai bun film a revenit lungmetrajului "Zero Dark Thirty", de Kathryn Bigelow, în timp ce distincţiile pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă le-au revenit lui Daniel Day Lewis ("Lincoln"), respectiv lui Emmanuelle Riva ("Amour").

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Ezra Miller, pentru "Perks of Being a Wallflower", iar premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a fost acordat lui Sally Field, pentru "Lincoln".

Premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Kathryn Bigelow, pentru "Zero Dark Thirty", iar cel mai bun scenarist al anului, potrivit Boston Society of Film Critics, a fost Tony Kushner ("Lincoln").

Premiul pentru cel mai bun documentar a fost câştigat de "How to Survive a Plague", în timp ce filmul străin al anului a fost "Amour", de Michael Haneke.

"Frankeweenie", cel mai nou film semnat de Tim Burton, a primit premiul pentru cea mai bună animaţie.

Premiul pentru cel mai bun montaj i-a revenit lui Dylan Tichenor, pentru filmul de acţiune "Zero Dark Thirty", în timp ce premiul pentru cel mai bun debut i-a fost acordat lui David France, pentru "How to Survive a Plague", iar distincţia pentru cea mai bună distribuţie a fost acordată filmului "Seven Psychopaths". Filmul "Moonrise Kingdom" a fost premiat pentru cea mai bună muzică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici