Mii de pelerini din Bistriţa-Năsăud se îndreaptă spre mănăstirile din Ardeal

Mii de pelerini din judeţul Bistriţa-Năsăud se îndreaptă spre mănăstirile din Ardeal care, miercuri, îşi sărbătoresc hramul "Adormirea Maicii Domnului".

224 afișări
Imaginea articolului Mii de pelerini din Bistriţa-Năsăud se îndreaptă spre mănăstirile din Ardeal

Mii de pelerini din Bistriţa-Năsăud se îndreaptă spre mănăstirile din Ardeal

Protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican, a declarat, marţi, că cei mai mulţi aleg Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj spre care se îndreaptă fie cu trenul, individual sau în grup, fie cu autocarele, în pelerinaje organizate de parohii.

Localnicii de pe Valea Someşului Mare aleg Mănăstirea Rohia din Maramureş, mult mai apropiată de zona în care locuiesc, iar cei de pe Valea Ţibleşului merg la Dobric, mănăstire ortodoxă de maici din comuna Căianu Mic.

Pentru pelerinii care au ales Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, CFR a suplimentat numărul trenurilor introducând o nouă garnitură care va circula miercuri la ora 14.40 dinspre Gherla spre Bistriţa.

Totodată, mai multe biserici ortodoxe din Bistriţa-Năsăud îşi sărbătoresc şi ele miercuri, hramul Adormirea Maicii Domnului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici