Miley Cyrus a ironizat sfaturile "materne" primite de la Sinead O'Connor

Cântăreaţa americană Miley Cyrus a ironizat-o pe Sinead O'Connor şi a decis să ignore sfaturile "materne" primite de la artista irlandeză, care îi recomandase într-o scrisoare deschisă, la sfârşitul săptămânii trecute, să renunţe la imaginea de "fată rea".

3439 afișări
Imaginea articolului Miley Cyrus a ironizat sfaturile "materne" primite de la Sinead O'Connor

Miley Cyrus (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Tânăra cântăreaţă americană, care a ales să renunţe în ultima vreme la imaginea de fată cuminte din serialul "Hannah Montana", produs de Disney, şi a adoptat o imagine mult mai provocatoare pentru a-şi lansa o carieră solo, a decis să ignore acea scrisoare deschisă redactată de Sinead O'Connor, în care artista irlandeză o sfătuia să se tempereze.

"Sinead. Nu am timp să îţi scriu o scrisoare, pentru că voi prezenta şi voi apărea în ediţia din această săptămână a SNL (emisiunea TV de comedie "Saturday Night Live")", a scris Miley Cyrus într-un mesaj postat pe Twitter.

Sinead O'Connor, care a şocat la rândul ei opinia publică în anii '90 după ce a rupt o fotografie a papei Ioan Paul al II-lea într-o ediţie a emisiunii "Saturday Night Live", declarând "Fight the real enemy!" ("Luptaţi împotriva adevăratului inamic!"), spunea în acea scrisoare deschisă că este îngrijorată pentru Miley Cyrus, temându-se că aceasta, fost copil-vedetă al studiourilor Disney, s-a lăsat exploatată în noul ei videoclip, cel al piesei "Wrecking Ball", care conţine numeroase imagini cu conţinut sexual explicit.

"Sunt extrem de îngrijorată de faptul că persoanele din jurul tău te-au făcut să crezi, sau te-au încurajat să crezi, că ar fi foarte «cool» să apari goală şi să lingi un ciocan în videoclipurile tale", a scris Sinead O'Connor, în vârstă de 46 de ani.

Cântăreaţa irlandeză spune că a scris această scrisoare "din spirit matern şi cu dragoste", după ce a fost contactată de numeroase publicaţii care doreau ca ea să comenteze declaraţia făcută de Miley Cyrus pentru revista Rolling Stone în care aceasta spunea că noua ei imagine şi noul ei videoclip s-au inspirat din videoclipul "Nothing Compares 2 U", lansat de Sinead O'Connor în 1990.

Videoclipul piesei "Nothing Compares 2 U" constă în principal în imaginea prezentată în plan apropiat a chipului cântăreţei Sinnead O'Connor, pe obrazul căreia curge o singură lacrimă, în timp ce artista irlandeză interpretează această piesă melancolică pe versuri scrise de cântăreţul american Prince.

În schimb, Miley Cyrus plânge în clipul promoţional al piesei "Wrecking Ball", care prezintă anumite similarităţi la nivelul temelor lirice cu piesa lui O'Connor. În videoclipul acestei piese, Miley Cyrus linge un ciocan şi se balansează, complet goală, pe o uriaşă bilă metalică folosită în timpul demolărilor.

"Sunt fericită să aflu că sunt, cumva, un fel de model pentru tine şi sper că din acest motiv vei fi foarte atentă la ceea ce îţi spun", scrie Sinnead O'Connor. "Nimic bun nu poate să apară pe termen lung dacă vei accepta să te laşi exploatată. Te rog, pe viitor, să refuzi atunci când ţi se va cere să te prostituezi", a adăugat artista irlandeză.

"Mesajul pe care tu îl transmiţi acum este acela că este «cool» să te prostituezi. Nu e deloc cool, Miley, e chiar periculos!", a afirmat în încheierea scrisorii sale cântăreaţa Sinnead O'Connor.

Miley Cyrus, în vârstă de 20 de ani, a ironizat-o pe Sinead O'Connor, postând pe Twitter o fotografie reprezentând o captură a mesajelor postate de artista irlandeză pe această platformă de microblogging în 2012 în care cântăreaţa irlandeză, care a fost diagnosticată cu tulburare bipolară, vorbea despre problemele ei de sănătate mintală, cerându-le utilizatorilor de pe Twitter să îi recomande un psihiatru.

Apoi, Miley Cyrus a comparat-o pe Sinead O'Connor cu Amanda Bynes, un alt fost copil-vedetă de la Hollywood, care, după ce a scandalizat recent opinia publică americană, a fost internată şi primeşte în prezent tratament psihiatric.

După aceste răspunsuri primite de la Miley Cyrus, Sinead O'Connor a revenit cu o nouă scrisoare publică, în care o acuză pe tânăra artistă americană că a adoptat "un comportament iresponsabil".

Miley Cyrus, fiica lui Billy Ray Cyrus, un cântăreţ de muzică country, va lansa un nou album, "Bangerz", pe 8 octombrie 2013. Albumul conţine 13 piese, printre care şi single-urile "We can't stop" şi "Wrecking ball", piese cu care Miley a reuşit să stabilească două recorduri pe platforma VEVO.

Miley Cyrus este o cântăreaţă şi actriţă americană care a devenit cunoscută graţie serialului pentru adolescenţi "Hannah Montana", în care a interpretat rolul principal.

Sinead O'Connor a devenit celebră pe plan internaţional în 1990, graţie piesei "Nothing Compares 2 U", extrasă de pe albumul "I Do Not Want What I Haven't Got".

Sinead O'Connor a susţinut un concert la Arenele Romane din Bucureşti pe 11 iunie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici