Ministru britanic: Vom vedea dacă Prinţul Charles îşi va aduce nepotul în România în vacanţă

Ministrul britanic pentru Energie şi Schimbări Climatice, Edward Davey, a declarat, marţi, la Bucureşti, că Prinţul Charles este bucuros de naşterea nepotului său, el adăugând că rămâne de văzut dacă noul prinţ regal va fi adus în România, în vacanţă, de către bunicul său.

200 afișări
Imaginea articolului Ministru britanic: Vom vedea dacă Prinţul Charles îşi va aduce nepotul în România în vacanţă

Ministru britanic: Vom vedea dacă Prinţul Charles îşi va aduce nepotul în România în vacanţă (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Ştiu că Prinţul Charles ţine foarte mult la România şi vine aici în vacanţe şi sunt sigur că este şi el foarte bucuros de naşterea nepotului său şi nu poţi să ştii, poate Kate şi William îi vor permite să îl aducă şi în România. Vom vedea dacă se va întâmpla asta, dar până atunci veţi avea ocazia să vedeţi multe fotografii cu bebeluşul", a afirmat marţi Edward Davey, aflat într-o vizită la Bucureşti.

El s-a declarat uimit şi încântat de interesul şi entuziasmul românilor pentru naşterea noului prinţ din familia regală britanică.

"Întregul Regat Unit este încântat de naşterea unui nou prinţ şi transmite felicitări lui William şi Kate. Şi ţin să mulţumesc şi oamenilor din România care au arătat atât de mult interes şi entuziasm şi au împărtăşit şi ei bucuria britanicilor", a spus oficialul de la Londra.

De asemenea, şi ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris, a afirmat că a primit deja foarte multe mesaje de felicitări şi sprijin pe Twitter din partea românilor.

"Astăzi e o zi de bucurie pentru William şi Kate şi pentru poporul Regatului Unit şi este o bucurie pe care vrem să o împărtăşim cu prietenii noştri de aici, din România. Este o ţară cu un respect deosebit pentru Casa Regală din Marea Britanie. Şi din România vreau şi eu să urez lui William şi Kate: Să vă trăiască, să fie sănătos şi norocos!", a spus ambasadorul Harris.

El a mai mărturisit că în cursul serii de luni a sărbătorit împreună cu personalul Ambasadei de la Bucureşti naşterea noului prinţ, ciocnind şampanie în sănătatea acestuia.

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut un băieţel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind primul copil al cuplului princiar şi al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici