Miss Piggy din "Păpuşile Muppets", premiată de Brooklyn Museum, pentru susţinerea feminismului

Personajul Miss Piggy din serialul "Păpuşile Muppets" a fost premiat de Brooklyn Museum cu un trofeu special, decernat pentru promovarea feminismului în ultimii 40 de ani, informează bbc.com.

174 afișări
Imaginea articolului Miss Piggy din "Păpuşile Muppets", premiată de Brooklyn Museum, pentru susţinerea feminismului

Miss Piggy din "Păpuşile Muppets", premiată de Brooklyn Museum, pentru susţinerea feminismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ea va primi Sackler Center First Award, un trofeu atribuit de Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art, asociat Muzeului Brooklyn, femeilor care sunt lideri în domeniile lor de activitate.

"Sackler Center First Award pe 2015 va fi atribuit unor artişti plastici, actori, scriitori, dar şi legendarei Miss Piggy, care, timp de peste 40 de ani, a sprijinit mişcarea feministă cu hotărâre şi umor. Premiul îi va fi acordat şi pentru rolul de a inspira generaţii întregi de tinere din lumea întreagă", au precizat reprezentanţii muzeului newyorkez.

Deşi este un personaj fictiv, Miss Piggy apare adeseori în topurile celor mai influente femei din industria de divertisment.

Ea va primi acest trofeu pe 4 iunie, în cadrul unei gale ce va fi urmată de un interviu acordat activistei şi scriitoarei Gloria Steinem.

Miss Piggy va fi însoţită la acest eveniment de bunul ei prieten Kermit.

Sezoanele originale din serialul "Păpuşile Muppets" au fost difuzate la televiziunea americană între anii 1975 şi 1981. Personajele din acest show TV au rămas extrem de populare şi au continuat să atragă simpatia unor noi generaţii de telespectatori, graţie unor apariţii constante în "Sam and Friends" în anii '90.

Cel mai recent, ele au fost protagonistele unor două noi lungmetraje turnate pentru marele ecran - "Păpuşile Muppets/ The Muppets", în 2011, şi "Păpuşile Muppet în turneu/ Muppets Most Wanted", în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici