Missy Elliott suferă de o boală care i-a afectat grav sistemul nervos

Cântăreaţa americană Missy Elliott suferă de boala Basedow-Graves, o maladie care, potrivit declaraţiilor artistei, a făcut-o să îşi piardă părul şi i-a afectat grav sistemul nervos.

638 afișări
Imaginea articolului Missy Elliott suferă de o boală care i-a afectat grav sistemul nervos

Missy Elliott suferă de o boală care i-a afectat grav sistemul nervos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această boală este arareori mortală, iar cântăreaţa în vârstă de 39 de ani a declarat că face cu regularitate sport, sub supraveghere medicală.

"Sistemul meu nervos a fost paralizat. Pielea ţi-e uscată, îţi cade părul şi te trezeşti de dimineaţă având senzaţia că ai nişte pietre în ochi", a declarat Missy Elliott într-un episod din emisiunea "Behind the Music", realizată de postul VH1, ce va fi difuzat pe 29 iunie.

Boala Basedow-Graves nu poate fi vindecată, însă simptomele pot fi atenuate prin tratament medical, afirmă experţii de la renumita Mayo Clinic.

Missy Elliott, celebră pentru piesele "Get Ur Freak On" şi "Work It", a fost diagnosticată cu boala Basedow-Graves în anul 2008, dar a păstrat secretul asupra stării ei de sănătate, a declarat agentul ei de presă, Anne Kristoff.

"Missy Elliott face destul de mult sport în fiecare zi, are multă grijă de starea ei de sănătate", a adăugat Kristoff.

La pacienţii diagnosticaţi cu boala Basedow-Graves, glanda tiroidă produce hormonul tiroxină în exces, ceea ce cauzează o creştere a ratei metabolice şi poate influenţa aspectul fizic al unei persoane şi nivelul ei de energie.

Missy Elliott a devenit celebră în anii 1990 şi a fost recompensată cu patru premii Grammy, însă nu a mai lansat un album din anul 2005, când a scos pe piaţă materialul "The Cookbook". Artista americană lucrează în prezent la un nou material de studio, intitulat "Block Party", alături de producătorul muzical Timbaland.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici