Misterul rocii gigantice din deşert, crăpată perfect în două, a fost rezolvat. Care este explicaţia specialiştilor

  • Uriaşul bolovan, numit Al Naslaa, este făcut din gresie şi se află în oaza Tayma, în nord-vestul Arabiei Saudite.
  • Stânca uriaşă, tăiată perfect la mijloc, i-a încântat pe teoreticienii conspiraţiei care încearcă să afle cum s-a întâmplat.
  • Stânca măsoară 30 de metri înălţime şi 25 de metri lăţime, iar în ea este o sculptură care pare a fi un om pe un cal.
56433 afișări
Imaginea articolului Misterul rocii gigantice din deşert, crăpată perfect în două, a fost rezolvat. Care este explicaţia specialiştilor

Sursa foto: Twitter

Cu toate acestea, nu gravurile de pe stâncă sunt cele care atrag mulţimile, ci spărtura din mijloc este cea care îi interesează cu adevărat pe toţi.
 
Stânca a divizat opiniile, unii oameni că extratereştrii sunt responsabili. Raţionamentul lor a fost, în mare parte, că acea crăpătură este atât de precisă şi de netedă încât trebuie să fie rezultatul unei vizite extraterestre pe Pământ în trecutul îndepărtat, potrivit Mirror.
 
Dar, potrivit geologului Cherry Lewis, această crăpătură este de fapt un fenomen natural, sugerând că a fost probabil cauzată de fenomenul meteorologic "îngheţ-dezgheţ".
 
Cherry Lewis, cercetător onorific la Universitatea din Bristol, a declarat: „Este posibil ca [ruptura] să se fi format datorită unui proces numit "îngheţ-dezgheţ", care apare atunci când apa intră într-o mică fisură din rocă. Pe măsură ce temperaturile scad, apa îngheaţă şi se dilată, ceea ce face ca fisura să se lărgească şi să se lungească. Pe măsură ce gheaţa se topeşte, apa îşi face loc tot mai adânc în fisură”.
 
Procesul s-a repetat apoi, a spus Lewis, de-a lungul a mii sau chiar milioane de ani, până când roca s-a crăpat, în cele din urmă.
 
„Acest proces, împreună cu eroziunea eoliană - care, într-un mediu deşertic, este ca un sablon - ar putea explica şi de ce bolovanul stă în picioare aşa".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici