Mituri despre persoanele singure

Persoanele care aleg să trăiască singure sunt descrise prin tot felul de clişee. Se spune că sunt nefericite şi că riscă să îşi trăiască tot restul vieţii alături de o pisică. Total eronat, susţin specialiştii în psihologie socială citaţi de site-ul yahoo.match.com. Aceştia au făcut un top 5 al celor mai des auzite mituri despre singuratici.

157 afișări
Imaginea articolului Mituri despre persoanele singure

Mituri despre persoanele singure (Imagine: www.gandul.info)

1 Persoanele singure sunt mai puţin fericite decât persoanele căsătorite . Total fals. Celibatarii au alte principii sau dorinţe de la viaţă, comparativ cu persoanele căsătorite. Părinţii, fraţii, surorile, nepoţii sunt pentru aceştia familia de care au nevoie. A fi necăsătorit nu înseamnă că eşti singur, deoarece mai există şi prietenii. Un lucru este cert. Această categorie de persoane nu se vor bucura niciodată de ziua nunţii, de luna de miere sau de venirea pe lume a primului copil, dar acest lucru nu înseamnă că sunt nefericite.

2 Persoanele singure iubesc singurătatea este cel de-al doilea mit distrus de către experţi. Atunci când spunem că o persoană este singură, primul lucru care ne vine în minte este că nu are pe nimeni. Studiile de specialitate au demonstrat faptul că persoanele care nu şi-au întemeiat propria familie au mai mulţi prieteni şi au o viaţă socială mai activă decât persoanele căsătorite, deoarece au mai mult timp atât pentru amici, cât şi pentru ieşirile în oraş.

Citeşte mai multe despre persoanele singure pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici