Model de origine ucraineană, încoronată Miss Japonia. Se reaprind dezbaterile despre identitate

Carolina Shiino, în vârstă de 26 de ani, născută în Ucraina, a câştigat luni concursul Miss Japonia. Ea este primul cetăţean japonez naturalizat care a câştigat competiţia. Victoria a reaprins o dezbatere despre ce înseamnă să fii japonez.

847 afișări
Imaginea articolului Model de origine ucraineană, încoronată Miss Japonia. Se reaprind dezbaterile despre identitate

Model de origine ucraineană, încoronată Miss Japonia. Se reaprind dezbaterile despre identitate

Shiino s-a mutat în Japonia la vârsta de 5 ani şi a fost crescută în Nagoya. Ea vorbeşte şi scrie fluent japoneză şi a declarat că se simte japoneză din punct de vedere cultural, chiar dacă nu are părinţi japonezi, notează BBC.

Victoria ei a fost întâmpinată cu reacţii mixte.

Unii au spus că este un semn al progresului, în timp ce alţii au susţinut că nu este potrivită să câştige concursul.

Organizatorii concursului au declarat că Shiino a fost aleasă pentru că este o femeie inteligentă, talentată şi care reprezintă valorile japoneze.

"Au existat bariere rasiale şi a fost o provocare să fii acceptat ca japonez", a spus Carolina Shiino în lacrimi, într-o japoneză impecabilă, după ce a fost încoronată luni Miss Japonia.

Victoria ei vine la aproape 10 ani după ce Ariana Miyamoto a devenit prima femeie multirasială care a fost încoronată Miss Japonia în 2015. Cu o mamă japoneză şi un tată afro-american, victoria Arianei Miyamoto a ridicat întrebări cu privire la faptul că o persoană de rasă mixtă ar trebui să fie eligibilă pentru a câştiga concursul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici