Modelul Amsterdam: California va adopta o lege care va permite deschiderea cafenelelor cu canabis

Statul american California se pregăteşte pentru adoptarea unei legi care va permite deschiderea cafenelelor cu canabis. Proiectul este inspirat din modelul Amsterdam.

225 afișări
Imaginea articolului Modelul Amsterdam: California va adopta o lege care va permite deschiderea cafenelelor cu canabis

Modelul Amsterdam: California va adopta o lege care va permite deschiderea cafenelelor cu canabis

California este pe punctul de a introduce o lege care va permite deschiderea cafenelelor cu canabis în tot statul. Matt Haney, un legiuitor din San Francisco, a scris proiectul de lege, susţinând că vor creşte încasările la buget prin reducerea vânzărilor ilegale.

„Am văzut în locuri precum Amsterdam şi în alte locuri din întreaga lume că oamenii vor să consume canabis cu prietenii lor în timp ce socializează, în siguranţă şi legal. În momentul de faţă, este interzis (în California - n.r.) şi asta este o oportunitate uriaşă ratată pentru industrie şi pentru locuitorii statului nostru, inclusiv pentru turism”, a declarat Haney pentru Sky News.

Biroul lui Haney susţine că vânzările legale de canabis în California au ajuns la 4 miliarde de dolari în 2020. În schimb, vânzările de pe piaţa neagră au fost estimate la peste 8 miliarde de dolari.

Canabisul recreaţional este legal în California din 2016, iar achiziţiile se fac prin intermediul farmaciilor, produsele fiind în general fumate în clădiri private sau în aer liber.

Specialiştii susţin că, probabil, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, va aproba proiectul de lege în următoarele zile, în ciuda opoziţiei unor organizaţii californiene. Dacă va fi aprobată, legea va intra în vigoare la 1 ianuarie anul viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
california,
lege,
canabis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici