Monaco Yacht Show 2019: Cum arată şi cu ce sunt dotate super-iahturile de 4,3 miliarde de dolari - VIDEO / FOTO

Cele mai mari şi mai impresionante super-iahturi de lux din lume, evaluate la aproximativ 4,3 miliarde de dolari, au fost prezentate la cea de-a 29-a ediţie a Monaco Yacht Show, un eveniment care aduce împreună producători, designeri, furnizori şi potenţiali clienţi, potrivit Bloomberg.

1467 afișări
Imaginea articolului Monaco Yacht Show 2019: Cum arată şi cu ce sunt dotate super-iahturile de 4,3 miliarde de dolari - VIDEO / FOTO

Monaco Yacht Show 2019: Cum arată şi cu ce sunt dotate super-iahturile de 4,3 miliarde de dolari - VIDEO / FOTO

125 de super-iahturi - care au o lungime de minimum 24 de metri - au ajuns în perioada 25 - 29 septembrie în Portul Hercule din Monaco, iar 44 dintre acestea sunt noi. Facilităţile de la bordul iahturilor de lux sunt diverse, de la platforme pentru elicoptere la cluburi cu plajă şi centre spa.

Printre cele mai impresionante nave care au participat la eveniment s-a numărat Attila, cu o lungime de 64 de metri, cel mai mare iaht construit de producătorul italian SanLorenzo, şi Excellence, care a primit premiul pentru cel mai bun design exterior.

Unul dintre cele mai lungi iahturi adus la eveniment anul acesta a fost Tis, produs de Luerssen Verwaltungs GmbH, evaluat la 275 de milioane de dolari, proprietate a omului de afaceri rus Aleksei Fedoricev, care locuieşte în Monaco. Cu 111,5 metri, Tis poate găzdui 18 oaspeţi şi 38 de membri ai echipajului.

iaht

Şi-au făcut debutul la eveniment Tenderlux 650, produs de Naumatec, la un preţ care a depăşit 58 de milioane de dolari, şi care s-a remarcat prin ornamente animal print, dar şi Metis, produs de Azimut Benetti SpA, al cărui design interior este semnat de Bannenberg & Rowell şi include cristale Swarovski şi un şah conceput de arhitectul Daniel Libeskind. Cu o lungime de 63 de metri, Metis poate găzdui 13 oaspeţi, în 8 cabine, şi 12 membri ai echipajului.

Cu 124 de metri, Octopus, produs de Luerssen Verwaltungs GmbH şi cu un preţ de 295 de milioane de euro, este un iaht care i-a aparţinut regretatului cofondator Microsoft Paul Allen şi a fost echipat penru expediţii aventuroase. Allen spunea că atunci când stătea pe punte se simţea "ca într-o navă spaţială".

iaht

DreAMBoat, produs de Oceanco, este proprietate a miliardarului Arthur Blank, ce deţine Home Depot şi Atlanta Falcons. Cu o lungime de 90 de metri, iahtul poate găzdui 23 de persoane în 11 cabine, 33 de membri ai echipajului şi l-a costat pe proprietar 180 de milioane de dolari.

Majoritatea iahturilor aduse la Monaco sunt motorizate, însă printre ambarcaţiunile prezentate s-au numărat şi unele cu vele, precum All About U 2, produs de Ada Yacht Works, în valoare de 19,5 milioane de euro.

Monaco Yacht Show atrage anual aproximativ 30.000 de vizitatori, printre care se numără şi principele Albert al II-lea de Monaco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici