Montserrat Caballé, la Concertul Extraodinar de Paşte - VIDEO

Peste cinci mii de persoane au participat, duminică seară, la concertul organizat de municipalitate cu ocazia Sărbătorilor de Paşte, care i-a avut ca invitaţi pe Soprana Montserrat Caballé, cântăreţul Al Bano Carrisi, Marcel Pavel, dar şi artişti ai Filarmonicii din Bucureşti.

40 afișări
Imaginea articolului Montserrat Caballé, la Concertul Extraodinar de Paşte - VIDEO

Montserrat Caballé, la Concertul Extraodinar de Paşte - VIDEO

Cele aproximativ cinci mii de scaune instalate în Piaţa Constituţiei au început să fie ocupate încă de la ora 18.00, iar ploaia care a început undeva la scurt timp după ce au fost deschise porţile de acces nu i-a descurajat pe bucureştenii care au dorit să participe la concertul de duminică.

Concertul Extraordinar de Paşte a fost deschis de corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române, pe scenă urcând apoi solistul Marcel Pavel, tenorul Teodor Ilincăi şi soprana Irina Iordăchescu, precum şi Corneliu Montano, cunoscut ca şi timişoreanul Cornel Busuioc.

Soprana Montserrat Caballé a interpretat arii celebre din piese la fel de celebre pe care de-a lungul timpului le-a cântat pe marile scene, precum cea din Paris, Barcelona, Milano, Viena sau Bueno Aires, Toronto sau cea din New York.

Al Bano Carrisi a concertat la Bucureşti în calitate de Ambasador Onorific al Capitalei, după ce la sfârşitul lunii martie primarul general Sorin Oprescu l-a numit "Ambasador Onorific al oraşului Bucureşti în lume", oferindu-i artistului însemnele Capitalei şi diploma de ambasador.

Montserrat Caballé şi Al Bano Carrisi au cântat şi împreună, iar publicul a interpretat refrene celebre din melodii cunoscute publicului român, fiind acompaniaţi pe tot parcursul concertului de membrii orchestrei "Bucharest Symphonic Pops", dirijată de Constantin Adrian Grigore.

Video Stirileprotv.ro

 

Soprana Montserrat Caballé s-a născut la Barcellona, Catalonia. Marea doamna a muzicii clasice internaţionale a devenit celebră pentru tehnica ei impecabilă de interpretare "bel canto" - caracterizată prin perfecţiunea echilibrului vocal, printr-un legato bine ponderat, un registru vocal uşor înalt, agilitate şi flexibilitate de bună factură şi un anumit timbru specific, ce ar putea fi caracterizat drept "dulce".

Montserat Caballé s-a remarcat şi pentru interpretarea aşa-zisei U-Music, apărând alături de legendarul Freddie Mercury din grupul britanic "Queen" de muzică rock, cu care a inregistrat un album de discuri în 1988.

În calitate de ambasadoare UNESCO, Montserrat Caballé desfăşoară o activitate umanitară în sprijinul fundaţiilor destinate ajutorării copiilor din ţările subdezvoltate.

Corneliu Montano s-a remarcat în 2002 , în cadrul unui concurs "American Idol", unde s-a înscris în ultimii 50 de finalişti din 20.000 de participanţi. A continuat cu Star Academy în Canada şi a ajuns să vândă peste 40.000 de exemplare din albumul care îi poartă numele, în Quebec, Canada.

Deşi nu au lipsit câteva probleme organizatorice cauzate de insuficientul număr al brăţărilor cu care s-a făcut accesul în zona unde au fost amplasate scaunele, cei care au vrut să intre la spectacol au aşteptat calmi să intre, nefiind înregistrat niciun incident.

La concert au fost prezenţi şi Ion Iliescu, Prinţul Paul, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, viceprimarul Capitalei, Robert Ionescu, consilieri generali dar şi directori ai municipaliţăţii

În final, primarul Capitalei Sorin Oprescu le-a mulţumit bucureştenilor pentru faptul că "au primit să fie împreună în prima zi de Paşte", el a spus că "a avut emoţii" pentru desfăşurarea concertului atunci când ploaia a început să cadă, precizând că aceste concerte organizate cu prilejul Sfintelor Sărbători vor deveni o "tradiţie" în Capitală.

În cortul din spatele scenei, au fost expuse într-o miniexpoziţie peste treizeci de lucrări ale unor copii bolnavi de autism, iar atât artiştii, cât şi bucureşteni făcând donaţii pentru aceştia.

Peste 150 de artişti au urcat duminică seară pe scena amenajată în faţa Casei Poporului, la Concertul de Paşti, în timp ce aproximativ 120 de persoane s-au ocupat de amenajarea scenei, de sistemele de sunet şi de lumini, dar şi de amplasarea celor aproape 5.000 de scaune.

Paza şi ordinea la concert au fost asigurate de aproximativ 250 sute de jandarmi şi poliţişti, inclusiv agenţi ai Brigăzii Rutiere a Capitalei şi poliţişti comunitari, precum şi peste 60 de agenţi BGS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici