Monumentul Voluntarului Necunoscut, inaugurat de Amalia Enache, Iulia Vântur şi Dragoş Bucurenci

Amalia Enache, Iulia Vântur şi Dragoş Bucurenci au inaugurat, miercuri, Monumentul Voluntarului Necunoscut, amplasat în Piaţa Presei Libere din Bucureşti, pe soclul fostei statui a lui Lenin, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

167 afișări
Imaginea articolului Monumentul Voluntarului Necunoscut, inaugurat de Amalia Enache, Iulia Vântur şi Dragoş Bucurenci

Monumentul Voluntarului Necunoscut, inaugurat de Amalia Enache, Iulia Vântur şi Dragoş Bucurenci

Amalia Enache, prezentatoarea Ştirilor Nopţii de la Pro TV, şi Iulia Vântur, prezentatoarea emisiunii "Dansez pentru tine" şi a Ştirilor Pro TV din dimineţile de weekend, care s-au implicat în mai multe proiecte de voluntariat, au dezvelit Monumentul Voluntarului Necunoscut şi au vorbit despre experienţele lor de voluntariat.

Monumentul, amplasat pe soclul fostei statui a lui Vladimir Ilici Lenin, este un omagiu adus voluntarilor din România. Instalaţia artistică este un simbol al tânărului care hotărăşte să se desprindă din mulţime şi să facă voluntariat în sprijinul celorlalţi. Monumentul este realizat din materiale naturale (papură) de sculptorul Dumitru Cosma, după un concept semnat de Gelu Florea, şi instalat cu sprijinul Sima VM Impex SRL.

Monumentul Voluntarului Necunoscut va rămâne timp de o săptămână pe soclul din Piaţa Presei Libere, după care va fi amplasat într-un parc din Bucureşti.

Monumentul Voluntarului Necunoscut a fost creat şi inaugurat de MaiMultVerde şi GfK România. În cadrul evenimentului, au fost prezentate şi rezultatele studiului au fost prezentate şi rezultatele unui studiu naţional despre voluntariat - "Activităţi de voluntariat - Comportament şi percepţii" - realizat de GfK România.

Conform studiului, numărul tinerilor care au făcut voluntariat în ultimii şase ani s-a dublat, iar interesul pentru protecţia mediului a crescut dramatic în aceşti ani, de la 8% la 51%. De asemenea, 29% dintre tinerii românii au desfăşurat activităţi de voluntariat în diverse domenii în ultimul an, fapt care reprezintă o creştere de peste 50% comparativ cu 2004 când se înregistrase doar 13%. Totodată, 40% dintre tinerii care nu au făcut voluntariat sunt interesaţi să facă acest lucru în viitor, în timp ce 51% dintre tineri au ales protecţia mediului ca activitate de voluntariat.

La eveniment a fost prezent şi Dragoş Bucurenci, preşedintele Asociaţiei MaiMultVerde, dar şi Korodi Attila, fost Ministru al Mediului şi Dezvoltării, implicat în proiecte de voluntariat alături de organizaţii de protecţia mediului, şi Liana Buzea, coordonator al proiectului "Let's Do It, Romania!".

Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii doi ani de funcţionare, 2008 şi 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieţi, a strâns 262 de tone de deşeuri, a deschis primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici