Mormântul lui Jim Morrison, păzit pentru a nu mai fi vandalizat

Autorităţile franceze au decis să plaseze paznici la mormântul lui Jim Morrison din faimosul cimitir parizian Pere Lachaise, pentru ca monumentul să fie astfel ferit de vandalizări.

1143 afișări
Imaginea articolului Mormântul lui Jim Morrison, păzit pentru a nu mai fi vandalizat

Mormântul lui Jim Morrison, păzit pentru a nu mai fi vandalizat

Această decizie a fost luată în urma numeroaselor plângeri din partea fanilor, care reclamă vandalizările repetate ce au loc la mormântul celebrului rocker, informează Daily Telegraph.

Jim Morrison, vocalul trupei The Doors, a murit la vârsta de 27 de ani, în urma unei supradoze de droguri. Mormântul său a devenit un loc de "pelerinaj" pentru fanii săi, mii de oameni vizitându-l anual.

Peste ani, mormântul a devenit un "altar" acoperit cu graffiti, poezii, flori, lumânări, alcool şi chiar lenjerie intimă.

Mulţi dintre fanii artistului petrec ore lângă mormântul său, fumând, consumând droguri şi cântând. Unii dintre aceştia chiar au marcat alte pietre de mormânt cu săgeţi care dau indicaţii despre locul de odihnă veşnică al lui Morrison.

Autorităţile franceze au încercat să exhumeze trupul cântăreţului şi să îi mute mormântul într-un alt loc, însă au descoperit că acesta a fost închiriat pe termen nelimitat.

Astfel, s-a optat pentru angajarea unei echipe de pază care să ferească mormântul de alte acte de vandalism.

Născut în Florida, Morrison s-a luptat ani de zile cu dependenţa sa de droguri înainte de a fi găsit mort în baia unui hotel din Paris, de către iubita sa, în iulie 1971.

El a fost înmormântat în cimitirul Pere Lachaise, alături de alte nume faimoase, precum Oscar Wilde, Chopin, Honoré de Balzac şi Edith Piaf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici