Mormântul rockerului Paul Gray, basistul trupei Slipknot, a fost vandalizat

Mormântul rockerului Paul Gray, basist al trupei americane Slipknot, care a decedat în mai anul acesta, a fost vandalizat, informează nme.com.

416 afișări
Imaginea articolului Mormântul rockerului Paul Gray, basistul trupei Slipknot, a fost vandalizat

Mormântul rockerului Paul Gray, basistul trupei Slipknot, a fost vandalizat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două statui - un cap de balaur şi un Buddha - au fost furate din cimitirul Highland Memory Gardens din oraşul Des Moines (statul Iowa), unde a fost înmormântat muzicianul american.

Membrii supravieţuitori ai trupei americane au lansat un apel către autorii jafului, rugându-i să înapoieze statuile furate.

"Am aflat cu mare tristeţe că unele dintre darurile lăsate la mormântul lui Paul (Paul Gray, n.r.) au fost furate", se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul trupei americane - www.Slipknot1.com. "Statuia unui balaur şi statuia unui Buddha, lăsate la mormântul lui Paul de către rude şi prieteni, au fost furate. Le rugăm pe acele persoane care au făcut acest lucru, indiferent cine ar fi ele, să înapoieze statuile furate", se indică în acelaşi comunicat.

Paul Gray a fost găsit decedat pe 25 mai, într-un hotel din apropierea oraşului Des Moines. Gray, care avea 38 de ani la momentul decesului, a murit în urma unei supradoze accidentale de morfină şi fentanil, un analgezic sintetic din clasa opioidelor. Autopsia efectuată de medicii legişti americani a relevat faptul că Paul Gray suferea de o maladie cardiacă congenitală.

Slipknot este o trupă neobişnuită din multe puncte de vedere. Inspiraţi de trupa Kiss, membrii grupului Slipknot poartă în public măşti şi salopete, fiind identificaţi fiecare cu ajutorul unui număr. Paul Gray purta numărul 2. Membrii acestei trupe apar pe scenă purtând măşti, se bat între ei şi se adresează fanilor cu apelativul "larve". Paul Gray era unul dintre membrii fondatori ai trupei Slipknot, înfiinţată în 1995.

Una dintre cele mai renumite trupe ale genului metal, Slipknot a ajuns în fruntea clasamentelor muzicale din Statele Unite ale Americii, Australia, Austria, Canada, Finlanda, Noua Zeelandă, Suedia şi Elveţia cu cel mai recent album al său, intitulat "All Hope Is Gone", care a fost lansat în 2008. Trupa Slipknot a primit premiul Grammy în 2004, pentru piesa "Before I Forget".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici