Moş Nicolae vine cu dulciuri, jucării şi cu împodobitul bradului la vedetele Pro TV

Cătălin Măruţă încearcă să îi explice băieţelului lui că la noapte vine Moş Nicolae, Oana Andoni îl aşteaptă pe Moşu' lângă şemineu, Alina Chivulescu împodobeşte bradul, iar Alex Dima l-a contactat deja pe Moş, care îi va aduce un purcel care cântă într-o farfurie.

1317 afișări
Imaginea articolului Moş Nicolae vine cu dulciuri, jucării şi cu împodobitul bradului la vedetele Pro TV

FOCUS: Moş Nicolae vine cu dulciuri, jucării şi cu împodobitul bradului la vedetele Pro TV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oana Andoni, vedetă a Ştirilor Pro TV, abia aşteaptă să vină Moş Nicolae, împreună cu fetiţa ei, Erica.

"Moş Nicolae, pentru Erica mea, de un anişor şi jumătate, este un alt motiv de bucurie alături de jucăriile ce trebuie, obligatoriu, să cânte şi să danseze în locurile stabilite doar de ea. Îşi doreşte de la Moşu' o astfel de păpuşă care să se alăture grupului de 'petrecăreţi' de lângă patutul ei", spune Oana Andoni pentru MEDIAFAX.

Seara de 5 decembrie, Oana Andoni şi-o va petrece alături de familie. "Ne vom strânge lângă şemineu cu mic, cu mare, şi ne vom bucura că micuţa noastră este minunată, creşte frumos, înţelege tot şi ne răsplăteşte în fiecare clipă cu gesturile, zâmbetele şi vorbele ei", spune Oana Andoni, precizând că în familia ei există şi o tradiţie legată de această seară: "Să ne bucurăm împreună pentru tot ceea ce ne-a dat Dumnezeu".

Totodată, Oana Andoni îşi doreşte nişte sărbători de iarnă "ca-n poveste". Totuşi, ea spune că nu a cumpărat încă bradul: "Sperăm să ningă şi să cumpărăm bradul atunci, mai aproape de Crăciun. Să fie ca-n poveste".

Şi Alex Dima, corespondent al Ştirilor Pro TV, îl aşteaptă pe Moş Nicolae, împreună cu fetiţa lui. "Copilul meu trece printr-o perioadă de răzvrătire, aşa că nu vrea să vină Moşul. Teoretic. Practic, ar vrea să-i aducă un purcel care cântă într-o farfurie. Moşu’ şi-a notat şi deja s-a rezolvat".

Precizând că Moş Nicolae o să vină "cu siguranţă", Alex Dima explică "procedurile" prin care Moşul a ales cadourile: "Moşul a tot testat terenul ba cu o chitară, ba cu o bicicletă, dar porcul a învins. De fapt discuţia a fost pentru Moş Crăciun, dar Moş Nicolae o să apară cu respectivul porc. Care e chiar haios. Şi mai vedem ce negociem şi pentru Moş Crăciun".

El a mai spus pentru MEDIAFAX că nu se pune problema unei nuieluşe, în loc de cadouri. "Nu o să primească, pentru că suntem cuminţi. Şi dacă e să studiem puţin psihologia copilului nici n-ar fi indicat un astfel de cadou. Ar crea frustrare şi repulsie faţă de frumoasele noastre tradiţii şi obiceiuri. Îmi amintesc de ameninţările cu nuieluşa pe care le primeam în copilărie şi nu prea îmi cădeau bine".

Alex Dima mai spune că nu îşi aminteşte o sărbătoare de Moş Nicolae anume, din copilărie. "Primeam de obicei portocale şi nişte bomboane învelite în staniol. Îmi aduc aminte cu groază însă de un Moş Crăciun care a vrut să mă bage în sac pentru că n-am fost cuminte. Am urlat până când bietul Moş Crăciun a trebuit să-şi dezvăluie identitatea. Le-am reproşat mai târziu de multe ori la ai mei ce a fost în mintea lor de m-au speriat în halul ăla", îşi aminteşte Alex Dima.

Pe de altă parte, şi Cătălin Măruţă, prezentatorul emisiunii "Happy Hour" de la Pro TV, se străduieşte să îi explice băieţelului său tradiţia lui Moş Nicolae. "Am încercat să-i explicăm lui David că vine Moşu’ şi că trebuie să-şi pună încălţările aranjate la uşă pentru că va primi 'bobo'. Şi el dacă aude 'bobo' e foarte fericit. Aşa că probabil îl va asocia pe Moş Nicolae cu 'bobo'. Va primi însă şi jucării, mai ales că la vârsta lui nu are voie prea multe dulciuri", a spus Măruţă pentru MEDIAFAX.

Moşul însă o să vină şi la Cătălin Măruţă şi la Andra. "Şi la noi vine. Acum, să vedem fiecare cât de cuminte a fost", spune Măruţă, care nu poate să uite anul în care de Moş Nicolae a găsit în ghetuţe "toate sortimentele posibile şi imposibile de dulciuri". "În orice pereche de pantofi căutam, găseam ceva dulce. Moş Nicolae s-a întrecut pe sine în anul acela şi a trecut pe la mine timp de vreo săptămână", glumeşte Măruţă.

Pentru Alina Chivulescu, actriţă în serialul "Las Fierbinţi" de la Pro TV, Moş Nicolae vine cu o surpriză: împodobitul bradului. "Noi împodobim bradul încă de pe 5 decembrie! Dacă s-ar putea, Mika l-ar vrea făcut din toamnă! Fiul meu ştie despre Moş Nicolae ce ştim şi noi: că putem să facem ca măcar o dorinţă să se împlinească în noaptea asta", spune Alina Chivulescu.

Astfel, Moş Nicolae o să se simtă şi mai în largul lui să-l viziteze pe fiul Alinei Chivulescu. În ceea ce priveşte cadourile de Moş Nicolae, Alina Chivulescu spune: "De obicei când vede ceva ce-i place întreabă: 'Crezi c-aş putea să primesc asta?'. Cam aşa alegem", darurile neincluzând şi o nuieluşă, pentru că băieţeul este cuminte.

Pentru Alina Chivulescu, toate sărbătorile sunt frumoase şi îşi aminteşte cu plăcere de ele. "Fiecare sărbătoare era frumoasă când aveam părinţii aproape, am fost un copil norocos", spune Alina, dorindu-le tuturor: "Sărbători frumoase!".

Andreea Doinea din "Serviciul Român de Comedie" (SRC) şi "Spitalul de demenţă" i-a pregătit la rândul ei ceva special Moşului. "Am filmat pentru ediţia de Sfântul Nicolae la 'SRC' o secvenţă cu scumpul coleg Cristi Martin îmbrăcat în Moş Nick şi i-am făcut poze. I le-am arătat Alexiei, fetiţa mea, şi i-am explicat că pe data de 6 decembrie acest moş blând cu barbă lungă vine la copiii cuminţi şi le aduce cadouri frumoase pe care le pune în ghetuţe sau sub pernă. Aşadar, pentru noi Moş Nicolae are o faţa... cea a lui Cristi. De-abia aşteptam să vină. Aaaa! I-am explicat că Moşul spune cuvinte magice precum 'hocus pocus, ciribim ciribum bam' şi se face mic şi intră pe gaura cheii. De aceea nu o să-l vedem. Nu ştiu câte a înţeles ea din toate acestea la doar 2 ani şi 5 luni, dar ştie că are de primit cadouri zilele acestea şi asta contează!".

Cum a ales Moşul cadourile pentru fetiţa Andreei Doinea? Dezvăluie chiar ea, pentru MEDIAFAX: "Le aduce, săracul, de la Polul Nord (că el este vecinul lui Moş Crăciun), unde are şi el un atelier în care spiriduşi îmbrăcaţi în verde, numiţi 'Carpaci'(pour les connoisseurs, pentru că suntem fani 'Tinkerbell'), le fabrică tot anul special pentru această ocazie minunată! Am luat legătura cu Moşul şi i-am spus ce ar vrea Alexia şi anume o jucărie plus o jucărie şi încă o jucărie".

În schimbul darurilor, fetiţa Andreei Doinea a învăţat şi o poezioară, pe care vrea să i-o spună Moşului: "Poc! Poc! Cad castane dolofane/ Pic!Pic! Cuge poaia pin builane (burlane, n.r.)/ Caaaarrrrrrrrr! O cioară/ Baaarrr! Baaaaarrrr! Baaaarrrr! Taie-i fig afaiă!".

La rândul său, şi Andreea îl aşteaptă pe Moş, spunând că: "Vom fi şi noi cu ochii pe ghetuţe. Sperăm! De cuminţi, am fost cuminţi... Am învăţat şi noi ceva cântecele. Sper să conteze".

Despre sărbătorile trecute, Andreea Doinea spune: "Toate sărbătorile de iarnă au fost o binecuvântare pentru mine! Am avut parte şi de Moş Nicolae şi de Moş Crăciun. M-am bucurat din suflet pentru tot ce am primit (mănuşi, căciuliţe, portocale, orice). Toate au contat la fel de mult! Am avut parte şi am parte de minuni! Îi mulţumesc din suflet lui Dumnezeu şi 'Moşilor' pentru tot!".

Ce ştie însă copilaşul Andreei Marinescu despre Moş Nicolae? Răspunde chiar corespondentul Ştirilor Pro TV şi prezentatoarea Ştirilor Pro TV de la ora 7:00: "Moş Nicolae e fratele mai mic al lui Moş Crăciun! Vine doar la copiii cuminţi şi ascultători şi aduce multe dulciuri, fructe şi o jucărie. Una singură, că pe celelalte le aduce moşul cel mare: Moş Crăciun. Vladimir îi tot aşteaptă de vreo lună. Ne întreabă în fiecare zi de câteva ori: acum vine Moşul? Nici măcar Moş Nicolae nu vine acum?!!! Aşa că săptămâna asta Moşul în mod cert e cel mai aşteptat musafir. Ghetuţele le vom pregăti împreună miercuri seara şi sperăm să fie totuşi un cadou, nu o nuieluşă".

Pentru că are deja 3 ani, Vladimir ştie şi ce îşi doreşte să primească: "Şi lista chiar e una foarte lungă, pusă pe frigider ca să o vadă bine spiriduşii Moşului care se uită în fiecare seară pe geam să vadă cât de cuminţi sunt copiii".

Andreea Marinescu îşi aminteşte şi de pregătirile pentru Moş Crăciun din copilăria ei: "Ţin minte că pregătirile pentru Moş Nicolae erau mult mai mari decât pentru Moş Craciun. Cizmuliţele le aranjam de 100 de ori, le spălam întâi, apoi le dădeam cu crema. Le puneam la geam şi mă uitam de alte 1.000 de ori în locul ăla să văd dacă nu cumva vine Moşul înainte să mă culc. Niciodată nu venea. Dimineaţa însă cizmuliţele erau pline ochi cu dulciuri, portocale şi o jucărie mai mică. Doamne, ce fericită eram! Mi se lumina toată faţa! Şi apoi, pentru că bunicii mei stăteau două etaje mai jos, pe aceeaşi scară, mergeam repede şi la cizmuliţele de la geamul lor şi acolo alt cadou mă aştepta".

Şi Mihai Mărgineanu, din "Las Fierbinţi", consideră că orice prilej cu daruri este binevenit la orice copil din lume. "Nici ai mei nu fac notă discordantă. De data asta, copiii mei sunt curioşi dacă vor primi cadou sau o nuia. Evident că vor primi cadou, pentru că merită! La noi în casă Moşul are o metodă imbatabilă de a alege cadourile. Moşul primeşte o scrisoare de la copii şi se conformează, în funcţie de bunul simţ al acestora. Anul trecut, fata mea a vrut un urs adevărat, pe care Moşul nu l-a putut procura pe căi 'legale'. Dar Moşul fiind un adevărat improvizator, i-a adus o păpuşă de un metru douăzeci înălţime, ceea ce a produs panică în momentul în care Alexandra se trezea noaptea şi se speria de 'fetiţa' aia care stătea nemişcată la locul ei".

Totuşi, Mihai Mărgineanu spune că, în cazul maturilor din familie, luptă "cu toate resursele" sale intelectuale să păstreze aceste sărbători doar pentru copii. "N-am învins încă! Înfrângerea este şi mai mare când îmi dau seama că mie nu-mi aduce Moşul mai nimic".

El îşi aduce aminte şi de Moş Nicolae din copilăria sa: "Până să se prăpădească ai mei părinţi, am primit ciocolată şi ciorapi de la Moş, în fiecare an. Chiar şi atunci când împlinisem 36 de ani. Tata şi mama mă urmăreau şi se amuzau de chipul meu mirat şi oarecum contrariat, în fiecare an. Ciudat, de când au murit părinţii mei, n-am mai primt nici un cadou de Moş!".

Colegul lui Mărgineanu din "Las Fierbinţi", Mihai Bobonete a declarat pentru MEDIAFAX că micuţul său nu ştie mare lucru despre Moş Nicolae. "Dar ştie că aduce nuieluşa dacă nu a fost cuminte. Aşa că de câte ori îi spun că o să-i aducă nuieluşa, se enervează şi face rău". Pentru anul acesta, Moş Nicolae a fost la mall şi a luat maşinuţa aia cu toberoane "caie se idică sus la puvela de gunioi ci ale lotile male de tot", spune Bobonete.

El are şi o sărbătoare de Moş Nicolae preferată. Cea în care a primit "pistolul intergalactic cu laser de trebuia să i-l aducă Moş Crăciun".

Copilul lui Mihai Dedu ştie mai multe lucruri despre Moş Nicolae, de la 5-6 ani, când era la grădiniţă. Totuşi, deşi a aflat cum stau lucrurile cu Moş Nicolae, acesta contină să vină în fiecare an.

"Cadourile şi le alege singur acum, dă comanda direct. Totul este cu cerere şi atât, fără oferta, ce vrea el, aceea trebuie să vină", spune Mihai Dedu, precizând că Moşul nu a adus nicio nuieluşă, deşi "poate" ar fi fost cazul uneori.

Pavel Bartoş a spus pentru MEDIAFAX că micuţele lui i-au cerut Moşului "orice în afară de o nuieluşă". "Sintetizând un pic şi trecând peste dulciuri, l-au rugat să fie totuşi ceva mai darnic şi să le aducă şi o jucărie. Au lăsat mult de la ele şi au zis că poate fi orice jucărie, nu au pretenţii", a explicat el. De asemenea, actorul spune că o să-şi petreacă seara de 5 decembrie "aşteptându-l pe Moş Nicolae", adăugând: "să vedem cine a fost cuminte, cine nu.... Sunt tare curios! şi eu îl aştept că şi eu am fost cuminte". Bartoş spune că ei nu cumpără bradul de Crăciun, ci îl aduce Moşul, după un întreg ritual, iar fetele lui au o plăcere extraordinară în a-l împodobi. Tradiţia din noaptea de Moş Nicolae este ca "ghetele să fie curate! Şi, bineînţeles, să fie mari. Asta e o chestie din copilăria mea, când alegeam ghetele cele mai mari posibil", spune actorul, care mărturiseşte că nu a reuşit niciodată să-l surprindă pe Moş Nicolae în acţiune

Sorin Bontea, jurat la "MasterChef", spune că fiul lui e mare, are aproape 18 ani şi ştie despre ce este vorba, dar "se bucură întotdeauna de cadouri, de surprize". "Pentru fetiţa mea, Miruna, care este mai mică, sărbătoarea este însă cu adevărat specială. Are grija să pregătească ghetuţele şi îl aşteaptă cuminte şi nerăbdătoare pe Moş Nicolae. Pregăteşte ghetuţe chiar şi pentru canarul şi căţelul nostru, vrea ca Moşu' să fie darnic cu toata lumea", spune Bontea, care adaugă că Moş Nicolae îi vizitează indiferent dacă au fost sau nu cuminţi. "La noi în familie, tradiţia este ca Moş Nicolae să aducă fructe şi dulciuri, prăjituri şi alte bunătăţi. În schimb, Moş Crăciun este cel care vine încarcat de daruri mai consistente", mai spune acesta. Juratul "MasterChef" spune că nu au primit niciodată o nuieluşă în loc de cadouri şi că Moş Nicolae vine şi la ei, părinţii, pentru că fiica lor are grijă să le pună ghetele la uşă.

Sorin Bontea îşi mai aminteşte că de Moş Nicolae, în copilărie, primea fructe care se obţineau destul de greu - banane, portocale, pentru că erau vremuri mai grele, însă bucuria lor era fără margini.

Florin Busuioc a spus pentru MEDIAFAX că fetele lui s-au apucat deja să lustruiască ghetele, nu numai ale lor ci şi pe ale părinţilor, după ce anul trecut Natalie a hotărât ca e responsabilitatea lor. Busuioc mai spune că îl aşteaptă pe moş Nicolae cu aceeaşi emoţie ca şi când era mic. Întrebat dacă fetele sale au primit vreodată o nuieluşă, acesta a răspuns: "Sincer să fiu, nu, şi nici nu ştiu dacă mai e în trend nuieluşa". În ceea ce priveşte amintirile din copilărie, el spune că prima nuieluşă "rămâne bine înfiptă în memoria afectivă". Impactul a mai fost atenuat de "snopul de banane care se luau pe sub mană, de punga de portocale cu aroma lor incredibilă, de ciocolatele, bomboanele, biscuiţii" pe care le aştepta cu poftă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici