Moştenitoarea creatoarei de modă Nina Ricci, condamnată pentru fraudă fiscală, în scandalul HSBC

Moştenitoarea creatoarei de modă Nina Ricci a fost găsită vinovată de fraudă fiscală de un tribunal din Paris, luni, într-un proces intens mediatizat, iniţiat după ce magistraţii francezi au primit o listă cu numele unor persoane bogate care au folosit servicii ale filialei elveţiene a băncii HSBC.

416 afișări
Imaginea articolului Moştenitoarea creatoarei de modă Nina Ricci, condamnată pentru fraudă fiscală, în scandalul HSBC

Moştenitoarea creatoarei de modă Nina Ricci, condamnată pentru fraudă fiscală, în scandalul HSBC (Imagine Mediafax Foto/AFP)

Arlette Ricci, în vârstă de 73 de ani, nepoata creatoarei de modă Nina Ricci, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu un an de suspendare şi va trebui să plătească o amendă de 1 milion de euro, în urma unui verdict pronunţat de un judecător francez, informează Reuters.

Ea a fost judecată sub învinuirea că a ascuns de fiscul francez peste 2 milioane de dolari folosind conturi şi mai multe firme înfiinţate în străinătate şi cu sediile generale în Panama.

Filiala elveţiană a băncii HSBC este judecată la rândul ei de magistraţii francezi care o suspectează de comiterea unei fraude uriaşe. Justiţia franceză a ordonat grupului bancar HSBC Holdings Plc., săptămâna trecută, să plătească un depozit de 1 miliard de euro, pentru a acoperi eventualele amenzi care îi vor fi acordate.

Într-un proces care a fost denumit de presa internaţională "Swissleaks", filiala elveţiană a băncii private HSBC este anchetată, alături de averile unor persoane bogate, ale căror nume au apărut pe listă de 3.000 de clienţi ai băncii, expediată autorităţilor franceze de către un fost angajat al grupului HSBC, Herve Falciani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici