Motörhead va concerta la B'estfest 2009 (Video)

Trupa britanică de heavy-metal Motörhead este prima confirmare din programul primelor trei zile ale festivalului B'estfest, care se va desfăşura în luna iulie 2009, în parcarea complexului Romexpo din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

23 afișări
Imaginea articolului Motörhead va concerta la B'estfest 2009 (Video)

Motörhead va concerta la B'estfest 2009

B'estfest 2009 se va desfăşura pe parcursul a patru zile, 2, 3, 4 şi 5 iulie, ultima zi fiind destinată evenimentului B'estfest Aftershock, când cap de afiş a fost confirmată formaţia Manowar.

Motörhead s-a înfiinţat în anul 1975, în Londra, iar primul material de studio oficial al trupei, intitulat "Motörhead", a apărut doi ani mai târziu, în 1977, urcând rapid pe poziţia a treia în UK Albums Chart.

Succesul răsunător al trupei a venit, însă, la începutul anilor '80, când prin albume ca "Overkill", "Bomber", "Ace of Spades" şi, mai ales, "No Sleep 'til Hammersmith", Motörhead şi-a consolidat poziţia pe scena heavy metal internaţională, fiind considerată chiar una dintre marile influenţe asupra genurilor speed metal şi trash metal.

Deşi sound-ul Motörhead ar putea fi încadrat uşor în aceste categorii, Lemmy, solistul formaţiei, preferă să-şi caracterizeze stilul muzical ca fiind simplu rock 'n' roll, versurile lor acoperind o tematică diversă, precum războiul, abuzul de putere, promiscuitatea sau pur şi simplu, viaţa de artist, aflat mai tot timpul în turneu.

Formată în prezent din Lemmy, pe numele său adevărat Ian Kilmister (voce, bass), Phill Campbell (chitară) şi Mikkey Dee (baterie), Motörhead a împlinit, în 2008, 33 de ani de carieră, de-a lungul cărora a lansat nu mai puţin de 19 albume de studio, numeroase materiale live, compilaţii şi single-uri şi a fost distinsă cu numeroase premii, printre care şi Grammy pentru Cea mai bună apariţie live a unei trupe de heavy metal, în 2005.

Mai mult decât atât, Motörhead a intrat în istoria muzicii rock, fiind considerată de mulţi dintre fanii genului drept cea mai zgomotoasă trupă din lume. Cel mai recent album al trupei, "Motörizer", a fost lansat în vara acestui an.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 şi 4 iulie, costă 270 de lei, iar biletele pentru B'estfest Aftershock sunt disponibile în două categorii de preţ, în funcţie de poziţia faţă de scenă: 100 de lei şi 150 de lei (zona A, din faţa scenei).

B'estfest Aftershock, ultima zi a festivalului, va avea drept cap de afiş legendara trupă Manowar. Abonamentele şi biletele pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta şi online, de pe site-ul www.myticket.ro.

Motörhead - "Ace of Spades"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici