Motivul pentru care rochia de mireasă este albă

Înainte de nunta Reginei Victoria cu Prinţul Albert de Saxe-Coburg de acum 176 de ani, roşul era culoarea rochiei de mireasă, iar albul era asociat cu doliul, potrivit Gândul.

2158 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care rochia de mireasă este albă

Motivul pentru care rochia de mireasă este albă (Imagine: Shutterstock)

Regina Victoria a rămas cunoscută drept cea care a pornit tradiţia rochiilor albe de mireasă, după ce a ales să poarte o rochie albă din satin şi dantelă, precum şi o coroniţă din flori din portocal în loc de coroană.

O contribuţie la recunoaşterea albului drept culoarea purităţii a avut-o şi o publicaţie americană populară, numită Godey’s Lady’s Book, care scria că "albul este cea mai potrivită nuanţă, indiferent de material. Este o emblemă a purităţii şi a inocenţei tinereţii şi a inimii nepătate pe care tânăra acum o oferă celui ales", scrie Gândul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici