Mozart, protagonistul unei opere rock, pe scena unui teatru din Paris

O operă rock inspirată din viaţa lui Wolfgang Amadeus Mozart, considerat unul dintre cei mai mari compozitori, va fi montată pe scena unui teatru din Paris, în septembrie, sub forma unui spectacol dedicat "primului star rock" din lume, potrivit organizatorilor.

82 afișări
Imaginea articolului Mozart, protagonistul unei opere rock, pe scena unui teatru din Paris

Mozart, protagonistul unei opere rock, pe scena unui teatru din Paris

Considerat un compozitor genial încă de la o vârstă fragedă, Mozart a creat opere, concerte, muzică de cameră, simfonii şi partituri corale religioase, devenind una dintre cele mai semnificative personalităţi din cultura europeană.

Însă producătorii acestui spectacol sunt mai mult interesaţi să pună în scenă un spectacol inspirat de figura de rebel cu părul dezordonat din filmul "Amadeus", lansat în 1984.

"Cu această atitudine, Mozart a fost primul star rock. El s-a ridicat împotriva principiilor şi normelor de conduită ale timpului său, a murit tânăr şi a avut un comportament libertin", a declarat Albert Cohen, coproducătorul acestui spectacol.

"El a fost, totodată, primul muzician care a devenit un artist independent. Am considerat că o operă rock era singura variantă potrivită pentru acest spectacol", a adăugat Albert Cohen.

Subiectul operei va urmări ascensiunile, căderile şi cuceririle romantice din viaţa celebrului compozitor, încă din primii săi ani de viaţă, petrecuţi în oraşul natal Salzburg, şi până la anii maturităţii, petrecuţi la Viena, unde a cunoscut faima şi recunoaşterea internaţională.

Acest spectacol va costa şase milioane de euro, la punerea lui în scenă colaborând 60 de actori, cântăreţi şi muzicieni îmbrăcaţi în haine de epocă. Violoniştii vor interpreta muzica secolului al XVIII-lea fiind acompaniaţi de o formaţie rock care va cânta live.

Spectacolul va alterna compoziţiile originale ale lui Mozart, interpretate de muzicieni clasici, cu piese rock, precum "Live until it kills you" şi "The Troublemaker".

Albert Cohen speră că numărul biletelor vândute pentru acest spectacol va depăşi pragul de 1.700.000 de tichete vândute în Franţa, Belgia şi Elveţia pentru precedentul său show, intitulat "The Sun King", dedicat celebrului "Rege Soare" al Franţei, Ludovic al XIV-lea.

El a mărturisit că acest proiect muzical a trezit deja un viu interes în Statele Unite, Marea Britanie şi în Asia şi speră ca primul spectacol din afara Franţei să poată fi pus în scenă în 2010.

Spectacolul "Mozart, L'Opera Rock" va avea premiera la Palais des Sports din Paris, pe 22 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici