MTV Europe Music Awards: Beyonce şi Justin Bieber au primit cele mai multe nominalizări / MTV EMA: Fanii îşi pot vota artiştii preferaţi până pe 5 noiembrie

Beyonce şi Justin Bieber au primit câte cinci nominalizări la MTV Europe Music Awards, în timp ce Adele şi trupa Coldplay au fost nominalizaţi fiecare la câte patru categorii, relatează Reuters.

661 afișări
Imaginea articolului MTV Europe Music Awards: Beyonce şi Justin Bieber au primit cele mai multe nominalizări / MTV EMA: Fanii îşi pot vota artiştii preferaţi până pe 5 noiembrie

MTV Europe Music Awards: Beyonce şi Justin Bieber au primit cele mai multe nominalizări

Beyonce este în cursa pentru cel mai bun videoclip pentru piesa ei "Formation", dar şi la categoriile "cea mai prestaţie feminină", "cea mai bună prestaţie live", "cei mai vizibili fani" şi "cea mai bună prestaţie locală" (Statele Unite).

Bieber, care a triumfat la premiile de anul trecut, în Milano, cu cinci victorii, a fost nominalizat pentru "cea mai bună piesă" pentru hit-ul "Sorry", "cea mai bună prestaţie masculină", "cea mai bună piesă pop", "cei mai mari admiratori" şi "cea mai bună prestaţie locală" (Canada).

Cântareaţa britanică Adele a primit patru nominalizări, printre care "cea mai bună piesă" pentru hit-ul "Hello", "cea mai bună prestaţie live" şi "cea mai bună prestaţie feminină", alături de trupa Coldplay, care a primit, de asemenea, patru nominalizări, printre care "cel mai bun videoclip" pentru single-ul "Up & Up", "cea mai bună prestaţie live" şi "cea mai bună piesă rock".

Trupa daneză Lukas Graham şi cântăreţul canadian Shawn Mendes au primit, de asemenea, patru nominalizări.

Gala MTV Europe Music Awards va avea loc la Rotterdam, pe 6 noiembrie.

Beyonce Knowles, în vârstă de 35 de ani, a devenit celebră la sfârşitul anilor 1990 în calitate de membră a trupei Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love".

Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 17 astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child şi alte 14 în calitate de artistă solo. Beyonce a jucat şi în filme, precum "Austin Powers - Goldmember" (2002), "Pantera roz" (2006), "Dreamgirls" (2006) şi "Cadillac Records" (2008).

Din 2008, este căsătorită cu Jay-Z, unul dintre cei mai importanţi producători din industria muzicii hip-hop, iar împreună au o fiică pe nume Blue Ivy. Împreună formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată la peste 750 de milioane de dolari.

Justin Bieber, în vârstă de 22 de ani, a copilărit în oraşul Stratford din provincia canadiană Ontario, dar în prezent locuieşte în Statele Unite ale Americii. Artistul canadian a câştigat patru American Music Awards în 2010. Albumul său de debut, intitulat "My World 2.0", s-a vândut în aproape două milioane de exemplare numai în Statele Unite ale Americii. Bieber s-a situat pe locul al treilea în topul celor mai influente persoane realizat de revista Forbes în anul 2012.

Televiziunea de muzică MTV a anunţat că "a început votarea" pentru European Music Awards (EMA), iar până la data de 5 noiembrie fanii îşi pot susţine artiştii prin vot, la "Best Romanian Act" fiind nominalizate 5 piese ale artişti români: Feli, Andra, Smiley & DOC, Manuel Riva, Vanotek & Yanka.

Votarea regională a celor mai prestigioase premii muzicale europene a început, iar România a intrat în cursă cu nume reprezentative din industria locală. Susţinătorii artiştilor sunt invitaţi sa voteze prin site-ul http://ro.mtvema.com.

Cel mai bun artist din România va fi unul dintre cei cinci nominalizaţi: Feli – "Creioane colorate", Andra – "Iubirea schimbă tot", Doc & Smiley – "Pierdut bulletin", Manuel Riva & Eneli – "Mhm Mhm", Vanotek feat Yanka – "My Heart is gone".

– Ce spun artiştii despre nominalizare –

"Să fiu nominalizată la MTV EMA pentru Best Romanian Act pentru al doilea an consecutiv (după ce anul trecut am fost surprinsă de nominalizarea cu piesa "Cine te crezi?", primul meu single), deşi sunt încă la început de drum, este extraordinar. Nu pot să spun decât că le sunt recunoscatoare celor care îmi ascultă muzica şi o duc atât de sus. Sunt mai mult decât fericită şi pentru asta vă mulţumesc!", a declarat Feli.

"Mulţumesc tuturor fanilor! A fost un an bun, cu piese în care am crezut şi pe care sunt mândră că le-aţi ascultat. Mă bucur să fiu printre nominalizaţi, dar şi mai mult o să mă bucur dacă mă număr printre câştigători!", a declarat Andra.

"Mă simt copleşit de această nominalizare. Mă bucur tare mult că am făcut piesa Pierdut buletin împreună cu DOC şi că mesajul ei a atins atât de mulţi oameni. Cred că ei sunt atuul nostru cel mai mare şi le mulţumesc pentru asta. Mulţumesc şi vouă, oameni frumoşi de la MTV!", a spus Smiley.

DOC a menţinonată că este "Surprins şi, în acelaşi timp, bucuros de nominalizare. Sper să luam premiul fiindcă am un loc gol pe un raft şi ar sta excelent acolo. Nu de alta, dar Smiley mai are".

"Este o mare onoare să fim nominalizaţi la MTV EMA 2016. Felul în care a fost primită piesa Mhm Mhm ne-a copleşit efectiv. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut", a afirmat Manuel Riva.

În acelaşi timp, Vanotek a spus că "Este prima mea nominalizare la MTV EMA şi sunt extrem de onorat, recunoscător şi bucuros. Este practic recunoaşterea muncii mele ca producător şi sper că susţinătorii mei şi ai Yankăi să voteze My Heart is Gone la Best Romanian Act".

"O nominalizare EMA înseamnă enorm pentru mine. Îmi aduc aminte cum devoram toate decernările de premii când eram micuţă şi, sincer, visam ca un copil naiv să fiu acolo. În momentul în care premianţii începeau să mulţumească, mă ridicam în picioare şi începeam să mulţumesc şi eu la rândul meu. Vorbeam peste ei ca să mă audă lumea. Acum copilul a crescut, dar eu am rămas la fel de dornică încât să sper că ne vom bucura de acest premiu şi chiar voi apuca să mulţumesc tuturor în faţa unui public real", a declarat şi Yanka.

Gala premiilor MTV Europe Music Awards va avea loc la Rotterdam, pe 6 noiembrie, la Ahoy Theatre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici