Muniţie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial descoperită într-o pădure din judeţul Neamţ. Un bucureştean cu detector de metale a găsit relicvele

Zeci de cartuşe de calibru 7,92 milimetri, o grenadă de mână şi lovituri de aruncător au fost descoperite, sâmbătă, în pădurea Nemţişor, din comuna Vânători Neamţ, judeţul Neamţ, de un bucureştean care avea un detector de metale.

450 afișări
Imaginea articolului Muniţie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial descoperită într-o pădure din judeţul Neamţ. Un bucureştean cu detector de metale a găsit relicvele

Sursa foto: Mediafaxfoto

Pirotehniştii din cadrul ISU Neamţ a intervenit pentru asanarea unei lovituri de aruncător de calibru 82 mm, a unei lovituri de aruncător de calibru 50 mm, a unei grenade defensive de mână şi a 48 de cartuşe de calibru 7,92 mm, anunţă ISU Neamţ.

„Muniţia a fost descoperită de către un cetăţean de 45 ani din municipiul Bucureşti cu ajutorul unui detector de metale deţinut legal, în pădurea Nemţişor din comuna Vânători Neamţ”, potrivit ISU Neamţ.

Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi şi au mai descoperit o lovitură de aruncător de calibru 50 de milimetri şi o grenadă ofensivă.

Muniţia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă într-un depozit special amenajat al ISU Neamţ pentru a fi ulterior distrusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici