- Home
- Life-Inedit
- (23.03.2023, 17:27)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muştele pot simţi substanţele alcaline prin intermediul unui receptor gustativ recent identificat - studiu
- Oamenii de ştiinţă sugerează că descoperirile lor ar putea constitui o bază pentru studii viitoare privind gustul alcalin la alte animale.
- Se ştie de ceva timp că animalele pot gusta alimente dulci, sărate, acre şi amare, dar dacă pot gusta alimente alcaline a rămas neclar până acum, sugerează cercetătorii.
168 afișări
Sursa foto: Twitter
Potrivit unui nou studiu, muştele de fructe pot simţi substanţele alcaline, cele cu un pH mai mare de şapte, prin intermediul unui receptor gustativ recent identificat.
Oamenii de ştiinţă spun că, deşi cercetarea a fost realizată pe musca de fructe Drosophila melanogaster, folosită în mod obişnuit pentru studierea gustului, aceasta ar putea oferi o bază pentru studii viitoare privind gustul alcalin la alte animale.
Atunci când vine vorba de a alege ce să mănânce, gustul influenţează procesul de luare a deciziilor animalelor, deoarece le permite să guste din mâncare înainte de a o consuma, potrivit Independent.
Sursele alimentare conţin mulţi acizi şi baze, iar pH-ul măsoară aciditatea sau alcalinitatea unei substanţe.
Prin urmare, senzaţia de pH permite animalului să selecteze alimente sănătoase şi să respingă opţiunile potenţial dăunătoare.
pH-ul, scara care indică cât de acidă sau bazică (alcalină) este o substanţă, joacă un rol esenţial pentru organismele vii.
Acest lucru se datorează faptului că multe procese biologice, cum ar fi descompunerea alimentelor şi reacţiile enzimatice, au nevoie ca nivelul pH-ului să fie perfect.
Yali Zhang, cercetător principal la Monell Chemical Senses Centre, din America, a declarat: „Detectarea pH-ului alcalin al alimentelor este o adaptare avantajoasă care ajută animalele să evite consumul de substanţe toxice".
El a adăugat: „Lucrarea noastră a tranşat discuţia dacă există sau nu un gust pentru lucrurile alcaline. Cu siguranţă că există".
În timp ce cercetătorii sunt familiarizaţi cu gustul acru, care este asociat cu acizii şi care ne permite să percepem capătul acid al scalei pH-ului, se cunosc puţine lucruri despre modul în care animalele percep bazele aflate la capătul opus al spectrului pH-ului.
Detectarea atât a acizilor, cât şi a bazelor, care sunt prezente în mod obişnuit în sursele de hrană, este importantă, deoarece acestea pot avea un impact semnificativ asupra proprietăţilor nutriţionale a ceea ce consumă animalele.
Cercetătorii au descoperit că, atunci când li se oferă posibilitatea de a alege între alimente neutre (pH 7) şi alimente alcaline (pH 12, de exemplu), muştele de tip sălbatic aleg cu precădere alimentele neutre.
Autorii au descoperit o genă numită alkaliphile (alka), care este responsabilă pentru detectarea substanţelor alcaline.
În ansamblu, echipa a stabilit că alka este un nou receptor gustativ dedicat detectării pH-ului alcalin al alimentelor.
În viitor, ei speră să exploreze dacă există detectori de pH ridicat comparabili la mamifere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trebuie să investim 500 de miliarde euro în următorii 15 ani ca să ajungem la dublarea PIB-ului. În primul rând în industria de învățare. PIB-ul nu crește cu proști
-
Atenţionare MAE: Franţa menţine controalele la frontierele interne până în 31 octombrie
-
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulaţie în străinătate adoptate de Parlamentul European
-
Israelul a lovit 40 de ţinte Hezbollah din Liban
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Creșterea PIB înseamnă creșterea bogăției tale. În România există oportunități. Fii vesel, pentru că economia crește și bazată pe nivelul tău de bună dispoziție și de gândire pozitivă
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Arta cere sacrificii. Anne Hathaway recunoaște că a fost nevoită să sărute 10 bărbați la un casting pentru a testa chimia dintre parteneri
De ce dispar pe capete băncile din România. Din 2012 încoace au dispărut 10 bănci, şi este doar începutul
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
PROSPORT.RO
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe