Muzeul Grammy organizează expoziţia "John Lennon, Songwriter" la 70 de ani de la naşterea artistului

Muzeul Grammy organizează, pe 4 octombrie, expoziţia "John Lennon, Songwriter" pentru a celebra 70 de ani de la naşterea artistului, pe 9 octombrie, informează Variety.

26 afișări
Imaginea articolului Muzeul Grammy organizează expoziţia "John Lennon, Songwriter" la 70 de ani de la naşterea artistului

Muzeul Grammy organizează expoziţia "John Lennon, Songwriter" la 70 de ani de la naşterea artistului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentul va fi precedat, pe 3 octombrie, de o întâlnire cu Yoko Ono, soţia lui John lennon, la Clive Davis Theater.

Totodată, pe 4 octombrie, va fi proiectat documentarul "LENNONYC", realizat de reţeaua de televiziune PBS în cadrul seriei "American Masters". Pelicula va fi difuzată pe postul TV începând cu 22 octombrie.

Pe de altă parte, pe 3 noiembrie va avea loc concertul "Imagine There's No Hunger: Celebrating the Songs of John Lennon" la Hard Rock Café din Hollywood, fondurile urmând să fie folosite pentru a sprijini Muzeul Grammy şi organizaţia nonprofit WhyHunger. În plus, Hard Rock Cafe va prezenta o instalaţie dedicată lui Lennon începând cu 4 octombrie.

"Melodiile lui Lennon sunt la fel de adânci şi puternice şi ele continuă să inspire şi să schimbe lumea", a declarat directorul executiv al Muzeului Grammy, Robert Santelli. "Suntem recunoscători că Yoko Ono a ales Muzeul Grammy Museum drept casă temporară pentru piesele memorabile şi importante care ilustrează esenţa carierei soţului ei", a mai spus acesta.

Expoziţia de la Muzeul Grammy va prezenta influenţele iniţiale ale lui Lennon, perioada de dinaintea The Beatles, faima internaţională şi cariera lui solo.

De asemenea, vor fi prezentate o expoziţie de studio interactivă, imagini video cu Lennon, chitarele artistului, desene şi versuri scrise de mână, celebrii săi ochelari, costumul din "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" şi premiul Grammy obţinut de artist în 1980, pentru "Double Fantasy".

Deschiderea expoziţiei va fi precedată de un eveniment la Orpheum Theatre din Los Angeles, pe 1 şi 2 octombrie, la care vor participa Yoko Ono, fiul lui Lennon, Sean Lennon, şi alţi invitaţi, printre care şi Lady Gaga.

John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa locuinţei sale din New York, în timp ce se întorcea acasă împreună cu Yoko Ono, după o sesiune de înregistrări. Lennon, legendarul fost membru al trupei Beatles, ar fi împlinit pe 9 octombrie 70 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici