Muzeul Woodstock, dedicat celebrului festival, îşi dechide porţile pe 2 iunie

Un muzeu consacrat celebrului festival de rock de la Woodstock, organizat în 1969 la o fermă din Bethel, nordul statului New York, îşi va deschide porţile pentru public pe 2 iunie, au anunţat, marţi, organizatorii.

18 afișări
Imaginea articolului Muzeul Woodstock, dedicat celebrului festival, îşi dechide porţile pe 2 iunie

Muzeul Woodstock, dedicat celebrului festival, îşi dechide porţile pe 2 iunie

Muzeul doreşte să conserve moştenirea şi locul festivalului, unde au participat aproape un milion de spectatori veniţi să asculte timp de trei zile legende precum Jimi Hendrix, Joan Baez, Santana, Janis Joplin, The Who şi Grateful Dead.

Muzeul, situat la aproximativ 170 de kilometri de New York, explorează experienţa unică pe care a constituit-o festivalul de la Woodstock, semnificaţia sa ca eveniment care a avut loc la capătul unui deceniu de tulburări sociale şi influenţa pe care moştenirea culturală a anilor '60 o are asupra lumii actuale.

Potrivit organizatorilor, este vorba de o "experienţă multimedia captivantă, care îmbină proiecţia de filme cu expoziţii de documente şi obiecte ce prezintă aventura unică ce s-a numit Woodstock".

Muzeul va fi integrat Centrului artistic Bethel Woods, care mai găzduieşte un teatru acoperit, cu o capacitate de 4.500 de locuri, şi alte spaţii deschise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici