Muzică online, sunete distorsionate - Alexia şi Roberta studiază clarinet, canto şi pian prin Zoom

  • Orele de muzică online au sunetele distorsionate de platformele de meeting
  • Elevii şi profesorii depun eforturi mai mari pentru procesul de învăţare
  • Alexia Alb studiază canto, clarinet şi pian, online
  • Roberta, elevă în clasa a 5-a, duce dorul colegilor de la şcoală
  • Fetele se plâng că se blochează laptopul, cade internetul şi nu aud bine profesorul
  • Profesorii nu pot corecta poziţia elevilor la instrument
199 afișări
Imaginea articolului Muzică online, sunete distorsionate - Alexia şi Roberta studiază clarinet, canto şi pian prin Zoom

Muzică online, sunete distorsionate - Alexia şi Roberta studiază clarinet, canto şi pian prin zoom

 
Muzica ne aduce o stare de bucurie atunci când acustica e bună, altfel, poate fi chiar un zgomot deranjant. Orele online pentru micii artişti sunt mai mult chin decât satisfacţie. Roberta şi Alexia, două surori de 10 şi 13 ani, studiază canto, pian şi clarinet, la Liceul de Artă din Liceul de Artă din Oradea. Acum văd şi ascultă profesorii prin Zoom. 
 
”Să încep de la început? Da, da”, sună dialogul elev-profesor.
 
Pe lângă faptul că pică internetul, se aude cu întarziere sau interupt, Roberta, elevă în clasa a 5-a, are şi alte impedimente.
 
”La orele de instument, profesorul nu mai poate să îţi spună ce ai greşit şi ce să faci să nu mai greşeşti pe viitor, nu poate să îţi arate cum să ţii poziţia mâinii, cum să ţii instrumentul. Noi tot ce putem să facem e să stăm acasă şi să respectăm regulile de siguranţă şi încetul cu încetul, va trece şi pandemia”, a spus Roberta Alb.
 
Surorii ei, Alexia, îi lipsesc colegii din clasa a 7-a, dar şi petrecerile la care mergea împreună cu mama ei, cântăreaţă.
 
Alexia Alb: Când mergeam la şcoală era mult mai bine, orele online sunt necesare, bineînţeles, că altfel nu avem cum să ne formăm ca oameni şi să ne îndeplinim visurile, cel puţin la mine, care vreau să continui cu muzica. 
 
Sabina Alb, mama fetelor, spune că ”este cumplit să ţii o oră de muzică online, indiferent că e vorba de un anumit instrument sau orele de canto. Sunetele se distorsonează, imaginea la fel. Nu ai cum să transmiţi online, ca profesor, ceea ce transmiţi când eşti în contact direct cu elevii tăi. Sperăm să revenim la şcoală pentru că noi trebuie să continuăm să trăim, să ne educăm copiii într-o normalitate.  Îmi doresc ca fetele mele să meargă la şcoală”. 
 
Deşi inconfortabil, este important pentru elevi să facă des repetiţii şi să rămână în contact cu profesorii lor, chiar şi online. Acum sunt nevoiţi, însă, să depună mai mult efort cu toţii, dar rezultatele pot fi încântătoare, o demosntrează 70 de artişti care se coordonează în orchestra digitală, conform BBC.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici