NASA modifică date despre încălzirea globală la sesizarea unui blogger

Agenţia Spaţială americană (NASA) a fost nevoită să recunoască, la sesizarea unui deţinător de blog, că în ultimii şapte ani au fost utilizate date greşite pentru evaluarea tendinţelor încălzirii globale, relatează cotidianul Times în ediţia electronică.

2 afișări
Imaginea articolului NASA modifică date despre încălzirea globală la sesizarea unui blogger

NASA modifică date despre încălzirea globală la sesizarea unui blogger

Greşelile au fost semnalate de un deţinător de blog, iar NASA a recunoscut că anul 2006 a fost al patrulea din istorie din punctul de vedere al temperaturilor, deşi iniţial se clasa pe locul trei.

Cifrele folosite nu fuseră modificate de specialiştii NASA, pentru a corespunde cu concluziile altor studii de specialitate. Datele tuturor studiilor ţineau cont de temperaturile din 48 de state americane, fară a le lua în calcul şi pe cele din Alaska şi Hawaii.

Datele de anul acesta au ţinut cont de noile informaţii şi interpretări, astfel că anul 1934 a devenit cel mai călduros din istorie, urmat de 1998 şi 1921. Anul 2006 a trecut abia pe locul patru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici