Năstase şi-a lansat o carte cu postările de pe blogul

Fostul premier Adrian Năstase şi-a lansat, sâmbătă, la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, volumul "Blog’n roll", care cuprinde o selecţie a textelor pe care le-a postat pe blogul personal.

16 afișări
Imaginea articolului Năstase şi-a lansat o carte cu postările de pe blogul

Năstase şi-a lansat o carte cu postările de pe blogul (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Motivaţia lansării unei cărţi, care implică, în mod inerent, printul, şi care include postările de pe blog, făcute în cadrul unei media virtuale, a fost dezvăluită de autor, în timpul prezentării cărţii.

Năstase a explicat, astfel, audienţei formate din câteva zeci de persoane că rămâne în continuare "un prizonier al printului"."Fac parte dintr-o generaţie intermediară, care de-abia acum a trecut puţin la comunicarea virtuală şi, de aceea, rămân în continuare prizonier al printului, al cărţii. Am dorit să văd textul ca atare şi într-o formulă printată", a spus Năstase.

El a precizat că volumul lansat reprezintă "o operă colectivă", interlocutorii săi de pe blog fiind cei care a condus zilnic blogul în anumite direcţii. Potrivit lui Năstase, textul volumului este o "frescă" a cărei lectură poate fi făcută în paralel cu ziarele şi ştirile de pe agenţiile de presă.

"Fraţii Grimm s-au cunoscut între ei, Ilf se cunoştea cu Petrov, bănuiesc că Marx şi Engels se cunoşteau între ei. Eu nu i-am cunoscut foarte bine pe coautorii mei din această lucrare (...) Această formulă de comunicare mie mi-a dat prilejul de a tece de la comunicarea cu o masă amorfă, care nu reacţiona la ce spuneam, la un mod mai dinamic de comunicare. Este un mod de repoziţionare într-un alt tip de comunicare şi cu un alt gen de parteneri", a spus Năstase.

Eu sunt un blogger mai tânăr, ca blogger

Lansarea volumului lui Năstase a "beneficiat" de prezenţa unui alt blogger cunoscut al social-democraţilor, Ion Iliescu. "Eu sunt un blogger mai tânăr, ca blogger", şi-a început Iliescu discursul, cu sublinierea de rigoare, care a stârnit zâmbetul audienţei.

Iliescu a recunoscut că a avut reticenţe la început şi că blogul i s-a părut o chestie mai puţin serioasă, ceea ce l-a determinat chiar să se exprime fără să cunoască fenomenul, luând numai expresia lui marginală.

"Nu am experienţa lui Năstase sau a Corinei Creţu. E un dialog cu oameni pe care nu-i vezi la faţă şi am câţiva care urmăresc cu lupa tot ce scriu şi îmi dau replici pe măsură. Felicit pe Năstase pentru că este realmente un blogger experimentat şi este foarte harnic, ceea ce eu nu pot spune despre mine. Eu sunt un blogger cu mai puţină experienţă, dar mă interesează această manieră de discuţie şi le recomand tuturor să adere la mişcare", a spus Iliescu.

Unii se duc, alţii vin, ne mai schimbăm şi noi, că aşa e viaţa

De la lansarea cărţii lui Năstase nu a absentat nici preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghlie, care a achiziţionat rapid volumul şi a stat la rând pentru a obţine un autograf de la fostul lider al PSD.

"Poate o să capăt experienţă. Tot am avut reţinere să-mi fac un blog, poate o să capăt experienţă. M-am tot gândit, dar nu am tot timpul la îndemână. Eu ştiu...poate reuşesc să comunic mai mult şi cu altă categorie, cu tinerii ăştia, care trebuie să fie informaţi mai bine. Şi pe stilul meu şi modul meu de a spune lucrurilor pe nume, cred că e mai practic, cred că prinde foarte uşor", le-a spus Vanghlie jurnaliştilor.

„M-am gândit cum să fac (blogul, n.r.) Trebuie făcut frumos, să nu ne grăbim. A fost un şir de politcieni care erau în prim plan. Unii se duc, alţii vin, ne mai schimbăm şi noi, că aşa e viaţa. Am multe idei, de când mă scol şi până mă culc. Şi când dorm gândesc, dar trebuie să vedem cum le armonizăm, să le punem în practică la momentul potrivit”, a arătat Vanghelie.

Năstase a venit la lansarea volumului împreună cu soţia sa, Dana, şi cu cei doi fii, Andrei şi Mihnea. A fost prezentă, totodată, şi sora sa, Dana Barb.

De asemenea, la lansarea volumului au participat deputatul PSD Eugen Bejenariu, preşedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, vicepreşedintele AVAS, Bogdan Georgescu, dar şi deputatul Mădălin Voicu, recent exclus din PSD.

În deschiderea prezentării a vorbit redactorul şef al Jurnalului Naţional, Victor Ciutacu. Cartea a fost recenzată de către Dorina Guţu, profesor la SNSPA. Au fost prezenţi, de asemenea, rectorul SNSPA, Paul Dobrescu, precum şi Bogdan Teodorescu – analist politic şi profesor la SNSPA.

După lansarea cărţii, cei prezenţi au fost invitaţi pe terasa muzeului, unde au avut parte de o trataţie frugală, care a costat în sendviciuri şi răcoritoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici