Natalie Cole - "unforgettable" la Bucureşti - VIDEO

Natalie Cole a adus în concertul pe care l-a susţinut, marţi seară, la Bucureşti, nu doar moştenirea lăsată de legendarul său tată, Nat King Cole, ci şi un întreg arsenal de ritmuri şi senzaţii ademenitoare ale muzicii blues, R&B şi jazz.

74 afișări
Imaginea articolului Natalie Cole - "unforgettable" la Bucureşti - VIDEO

Natalie Cole - "unforgettable" la Bucureşti (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În faţa unui public de circa 4.000 de spectatori, ea a prezentat la Sala Palatului un concert de aproape două ore, care a inclus numeroase hituri, făcute celebre atât de ea, dar mai ales de generaţia de aur a genului - Frank Sinatra, Dinah Washington şi alţii.

Ea şi-a făcut intrarea în scenă în aplauzele spectatorilor şi în ritmul piesei "Summer Sun". O apariţie impozantă, Natalie Cole a purtat o rochie elegantă, alb cu negru, accesorizată cu colier, brăţară, dar şi microfon cu ştrasuri. "Vreau să vă spun bună seara tuturor celor prezenţi. E minunat să fim aici, la Bucureşti", a spus artista. "Vom cânta pentru voi cea mai de neuitat (unforgettable, n.r.) muzică a tuturor timpurilor. Tot ce trebuie să faceţi este să vă relaxaţi", i-a anunţat ea pe cei din sală, invitându-i să petreacă o seară alături de ea şi de trupa sa - un pianist, doi clăpari, un chitarist, un contrabasist şi un toboşar.

A urmat în concert piesa lui Frank Sinatra "Something's Gotta Give", dar şi "Walkin' My Baby Back Home", un "duet" realizat alături de regretatul său tată, după modelul celebrei piese "Unforgettable". De asemenea, Natalie a prezentat şi unul dintre primele hituri ale tatălui ei, "Route 66", făcându-i pe cei din sală să ţină ritmul cu aplauze.

"Coffee Time" a fost urmat apoi de un alt hit - "Fever". Ea a interpretat în manieră personală numeroase piese celebre, aducând de fiecare dată câte ceva din şarmul personal, modelându-le cu vocea când jucăuşă, când senzuală.

"Una dintre bunele mele prietene vine să vă viziteze pe 22 noiembrie: Diana Krall - o doamnă minunată", a anunţat ea înainte de a interpreta o piesă pe care cele două o cântă împreună - "Better Than Anything".

"Când eram mică, tatăl meu îmi cânta această piesă, iar eu credeam că e vorba despre o doamnă, pe care chiar voiam să o cunosc. Abia când am crescut am aflat că e vorba doar de un tablou", a povestit Natalie înainte de a da interpreta un alt hit legendar - "Mona Lisa".

Dar punctul culminant al serii a fost, desigur, piesa nemuritoare a lui Nat King Cole, uşor de recunoscut chiar de la primul cuvânt rostit - "Unforgettable".

Natalie Cole a încheiat cu piesa "Love", păstrând pentru bis alte patru piese, printre care şi "What A Difference A Day Makes" şi ieşind din scenă în aplauzele celor prezenţi.

Cântăreaţa americană în vârstă de 59 de ani a fost ovaţionată în picioare de publicul prezent, atât la începutul, cât şi la finalul reprezentaţiei sale.

Natalie Cole a făcut public, în iulie 2008, faptul că suferă de hepatita C şi a trebuit să suporte o intervenţie chirurgicală în luna mai anul acesta, în timpul căreia i s-a transplantat un rinichi. Printr-o întorsătură tragică a evenimentelor, Natalie Cole - obligată încă din septembrie 2008 să recurgă la dializă de trei ori pe săptămână, din cauza complicaţiilor apărute după tratamentul pe care l-a urmat contra hepatitei C - a primit vestea că medicii i-au găsit un donator compatibil în momentul în care veghea la căpătâiul surorii sale muribunde.

Cole a vorbit despre dependenţa ei de cocaină, heroină şi alcool în autobiografia pe care a publicat-o în 2000, "Angel on My Shoulder". Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri cu ajutorul unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

Cole a câştigat nouă premii Grammy pe parcursul carierei sale de 30 de ani în jazz, pop şi R&B. Cele mai cunoscute albume ale artistei sunt "Everlasting" şi "Unforgettable...With Love", care include o piesă în duet cu tatăl ei, realizată cu ajutorul tehnologiei digitale.

Something's Gotta Give

Walkin' My Baby Back Home

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici