Natalie Portman devine Lady Macbeth într-un film inspirat din celebra piesă de teatru shakespeariană

Actriţa americană Natalie Portman va interpreta rolul principal feminin într-un film inspirat din piesa de teatru "Macbeth", de William Shakespeare, în care îl va avea ca partener pe actorul Michael Fassbender.

293 afișări
Imaginea articolului Natalie Portman devine Lady Macbeth într-un film inspirat din celebra piesă de teatru shakespeariană

Natalie Portman devine Lady Macbeth într-un film inspirat din celebra piesă de teatru shakespeariană (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Filmul, care va fi produs de compania See Saw Films, va fi regizat de cineastul Justin Kurzel, regizorul peliculei "Snowtown", pe baza unui scenariu scris de Todd Louiso şi Jacob Koskoff, informează contactmusic.com

Potrivit Screen Daily, dialogurile din noua producţie cinematografică vor rămâne foarte aproape de textul original scris de William Shakespeare.

Natalie Portman, obişnuită să joace personaje controversate, va juca în acest film rolul Lady Macbeth, o femeie ambiţioasă care îl încurajează pe soţul ei, un nobil scoţian, să îl ucidă pe regele Scoţiei, pentru ca ea să devină astfel regină, dar care se simte teribil de vinovată după acel eveniment.

Actriţa în vârstă de 31 de ani a încheiat de curând filmările pentru noul film regizat de Terrence Malick, un proiect al cărui titlu nu a fost deocamdată ales şi în care joacă alături de Michael Fassbender. Cei doi actori urmau să joace din nou împreună în westernul "Jane God A Gun", însă Fassbender a decis să se retragă din acest proiect.

Natalie Portman urmează să fie văzută în curând pe marile ecrane într-un alt film semnat de Terrence Malick, "Knight Of Cups", şi în continuarea unui film cu super-eroi, intitulat "Thor: The Dark World".

Natalie Portman a jucat în 2009 în thrillerul psihologic "Lebăda neagră/ Black Swan", în care actriţa a interpretat rolul unei balerine cu tendinţe de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensată cu premiul Oscar, dar şi cu un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, şi a continuat cu partituri în filme precum "Visând la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" şi "V de la Vendetta". Portman a jucat anul trecut în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Măria Ta/ Your Highness" şi "Fără obligaţii/ No Strings Attached", filmul de acţiune "Thor" şi drama "Hesher".

"Macbeth" este o tragedie scrisă de William Shakespeare în anul 1606. Prima reprezentaţie atestată a avut loc în aprilie 1611, la teatrul Globe din Londra. Personajele reale care au inspirat această piesă sunt regii Macbeth, Duff şi Duncan, menţionaţi în cronicile Holinshed (1587).

Piesa este considerată una dintre dintre cele mai întunecate şi mai puternice tragedii din universul teatrului mondial. Cu o acţiune plasată în Scoţia, "Macbeth" vorbeşte despre efectele psihologice şi politice corozive care apar atunci când protagonistul ei, lordul scoţian Macbeth, alege calea răului pentru a-şi împlini ambiţiile politice şi pentru a-şi domoli setea pentru putere. El comite regicid pentru a deveni rege, iar apoi decăderea lui morală continuă cu o domnie marcată de teroare şi de crime, comise pentru a rămâne la putere, împingând în cele din urmă ţara spre război civil. La final, Macbeth pierde toate acele lucruri care făceau ca viaţa lui să aibă un sens şi un scop, înainte de a muri el însuşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici