Naveta Discovery, lansată cu succes

Naveta spaţială americană Discovery a fost lansată marţi de la Centrul Spaţial Kennedy, aflat în apropiere de Cap Canaveral, în Florida, cu şapte astronauţi la bord, cu destinaţia Staţia Spaţială Internaţională (ISS), transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Naveta Discovery, lansată cu succes

Naveta Discovery, lansată cu succes

Naveta Discovery, comandată de Pam Melroy, a doua femeie care ocupă această responsabilitate de la debutul programului navetei, în aprilie 2001, s-a desprins de pe rampa de lansare 39A, la ora 15.38 GMT, aşa cum fusese prevăzut.

Este vorba de cel de-al treilea zbor al unei navete în 2007, dintr-un număr de patru, câte sunt programate.

La un minut şi ceva după lansarea în condiţii meteorologice parţial noroase, Discovery atingea deja o viteză de aproape 6.000 km/oră.

Cele două rachete cu ajutorul cărora a fost lansată naveta s-au despărţit la două minute după desprinderea de rampa de lansare, căzând în apele Atlanticului, de unde vor fi recuperate şi refolosite.

În cursul acestei misiuni care va dura 13 zile, echipajul navetei Discovery, format din şapte astronauţi, va monta pe ISS un modul fabricat în Italia.

Agenţia spaţială americană a prevăzut încă cel puţin 12 zboruri până la sfârşitul anului 2010 pentru a termina construirea ISS şi a putea retrage din circulaţie flota actuală de navete spaţiale.

NASA a mai prevăzut şi o misiune pentru revizia telescopului spaţial Hubble, în 2008.

Staţia Spaţială Internaţională este un proiect în valoare de 100 de miliarde de dolari, la care participă 16 ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici