Naveta Endeavour a aterizat în Florida

Naveta spaţială americană Endeavour a aterizat, marţi, la Cape Canaveral, în Florida, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Naveta Endeavour a aterizat în Florida

Naveta Endeavour a aterizat în Florida

NASA a decis să scurteze misiunea navetei Endeavour cu 24 de ore din cauza riscului ca Dean, un uragan care luni a fost catalogat de gradul cinci, să lovească statul Texas. Furtuna tropicală este aşteptată în această zonă începând de miercuri, dar există probabilităţi mici ca regiunea Houston, unde se află centrul de control al misiunii, să fie afectată de uragan.

Presupunând că s-ar întâmpla acest lucru, centrul spaţial ar trebui evacuat, iar operaţiunile de aterizare ar fi transferate centrului spaţial Kennedy din Florida, care nu este la fel de bine echipat.

În timpul misiunii, care a numărat patru ieşiri în spaţiu, astronauţii au montat un nou modul metalic de asamblare al Staţiei Spaţiale, pe care va fi ataşată, în 2008, a patra antenă solară dublă, şi au înlocuit un giroscop defect. De asemenea, naveta Endeavour a livrat pe ISS 2,7 tone de provizii şi echipamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici