Nebunie în Illinois, după legalizarea canabisului. Cozi de sute de persoane şi vânzări de 3,2 milioane dolari în 24 ore | VIDEO

Cozi de sute de persoane s-au format la farmaciile din statul american Illinois în prima zi a anului, când consumul de marijuana în scop recreativ a devenit legal, iar magazinele specializate au raportat vânzări totale de 3,2 milioane de dolari în 24 de ore, potrivit cnn.com.

2449 afișări
Imaginea articolului Nebunie în Illinois, după legalizarea canabisului. Cozi de sute de persoane şi vânzări de 3,2 milioane dolari în 24 ore | VIDEO

Nebunie în Illinois, după legalizarea canabisului. Cozi de sute de persoane şi vânzări de 3,2 milioane dolari în 24 ore

Cele 37 de farmacii care au avut marijuana în ofertă au înregistrat 77.128 de tranzacţii pe 1 ianuarie, potrivit lui Toi Hutchinson, consilier în domeniul controlului consumului de canabis al guvernatorului J.B. Prtizker, într-o conferinţă de presă care a avut loc joi.

"Lucrul uimitor este că o parte semnificativă din încasări merge la fondul de investiţii al comunităţii, deci putem să ajutăm comunităţi care au fost grav afectate de războiul drogurilor", a spus Hutchinson.

"Deci vânzările sunt grozave, dar nu uitaţi de impactul pe care îl au asupra famililor din acest stat", a adăugat consilierul.

Miercuri, oamenii au venit cu maşina din toate colţurile statului, cozi de sute de persoane formându-se în faţa farmaciilor, în ciuda frigului de afară. Imagini similare cu oameni care au luat cu asalt magazinele au putut fi văzute şi în primele zile după legalizarea consumului de canabis în scop recreativ în state americane precum Colorado şi California, în 2014, respectiv 2018.

Prima achiziţie de marijuana în scop recreativ din Illinois a fost făcută pe 1 ianuarie, la ora 6.00 dimineaţa, de la Farmacia nr. 33 din Chicago, în faţa căreia se adunaseră peste 500 de persoane dornice să utilizeze planta fără a avea probleme cu legea.

"A putea procura şi consuma marijuana în scop recreativ este un lucru minunat", a declarat Mejia, prima persoană care a cumpărat legal primele grame de canabis, pentru Chicago Sun-Times.

Illinois a permis încă din 2018 achiziţionarea de marijuana în scop medical, dar acum a devenit cel de-al 11-lea stat din SUA care permite utilizarea şi vânzarea sa în scop recreativ.

Legea - aprobată de Legislativul controlat de democraţi şi semnată de guvernatorul democrat J. B. Pritzker - le permite persoanelor cu vârsta minimă de 21 de ani să deţină până la 30 de grame de canabis în stare naturală (frunze şi muguri uscaţi) şi până la 5 grame de concentrat. Guvernatorul Pritzker a acordat şi peste 11.000 de graţieri pentru cei care fuseseră condamnaţi pentru trafic sau deţinere ilegală de marijuana.

Poliţia era prezentă, miercuri, în faţa principalelor magazine, doar pentru a controla traficul.

Althoff a avertizat că marijuana în scop recreativ nu poate fi consumată în public şi a adăugat că, la fel ca toate produsele noi, poate fi puţin scumpă.

În octombrie 2018, Canada a devenit a doua ţară din lume care a legalizat posesia şi consumul de canabis în scop recreativ, după Uruguay, în 2013.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici