Neil Young a înregistrat şase denumiri pentru un nou format audio de înaltă rezoluţie

Rockerul Neil Young a înregistrat la Oficiul pentru patente şi mărci din Statele Unite şase denumiri pentru un nou format audio de înaltă rezoluţie care ar putea să devină o alternativă pentru formatul modern MP3.

242 afișări
Imaginea articolului Neil Young a înregistrat şase denumiri pentru un nou format audio de înaltă rezoluţie

Neil Young (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muzicianul canadian s-a plâns de multe ori în trecut de calitatea formatului digital în care este comercializată muzica modernă, spunând că acest format nu atinge standardele muzicale stabilite în trecut de clasicele discuri pe vinil, informează express.co.uk.

Neil Young propune iubitorilor muzicii o soluţie high-tech pentru această problemă şi a decis să înregistreze câteva denumiri potenţiale pentru noul dispozitiv, la Oficiul pentru patente şi mărci din Statele Unite.

Young a înregistrat astfel şase denumiri: Ivanhoe, 21st Century Record Player, Earth Storage, Storage Shed, Thanks for Listening şi SQS (Studio Quality Sound).

În documentele depuse pentru obţinerea patentelor, muzicianul canadian afirmă că noile dispozitive se adresează "muzicii de înaltă rezoluţie ce poate fi descărcată de pe internet" şi "discurilor de înaltă rezoluţie ce conţin muzică şi videoclipuri muzicale".

În februarie, Neil Young a spus că a discutat cu regretatul cofondator al companiei Apple Steve Jobs pentru a realiza împreună un nou model de iPod, care să fie capabil să egaleze calitatea înregistrărilor de pe discurile de vinil.

Neil Young, celebru pentru piese precum "Heart of Gold", "Like a Hurricane" şi "Hey Hey, My My (Into the Black)", a fost de două ori inclus în Rock and Roll Hall of Fame, încântându-şi fanii, în ultimii 40 de ani, cu muzica sa care combină stilurile folk, rock, grunge, soul şi country.

"The Loner", cum este supranumit Neil Young, este şi un talentat regizor de film. Cel mai recent lungmetraj al său, prezentat, în 2008, la festivalurile de la Sundance şi Berlin, este un documentar consacrat turneului pe care l-a efectuat în 2006 cu grupul său, Crosby, Stills, Nash and Young.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici